Rusijos akcinė bendrovė „Gazprom“ buvo įkurta Rusijos prezidento Boriso Jelcino nurodymu 1992 metų lapkričio 5 dieną ir ministrų tarybos nutarimu, priimtu 1993 metų vasario 17-ąją. Ji buvo įsteigta vietoje valstybinio dujų koncerno „Gazprom“. Jos valdybos pirmininku buvo paskirtas R. Viachirevas.

Nuo 2001 metų birželio vienerius metus R. Viachirevas vadovavo „Gazprom“ direktorių tarybai. 2002 metų birželį jis buvo paskirtas Dmitrijaus Medvedevo, tuomet užėmusio Rusijos prezidento administracijos vadovo pirmojo pavaduotojo postą, patarėju. Šias pareigas R. Viachirevas ėjo visuomeniniais pagrindais.

„Gazprom“ yra stambiausia dujų įmonė pasaulyje. Pagrindinės įmonės veiklos kryptys yra geologiniai žvalgymai, dujų gavyba, transportavimas, saugojimas, perdirbimas ir prekyba dujomis bei kitais angliavandeniliniais produktais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)