Jos šeimos draugė Cathy Hilborn Feng patvirtino, kad C. Hollingworth mirė savo namuose Honkonge, į kurį persikėlė prieš daugiau nei 30 metų.

Velionės šeima paskelbė trumpą pranešimą socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Celebrate Clare Hollingworth“.

„Su liūdesiu pranešame, kad po ilgos ir įspūdingos karjeros, kuri truko per visą naujienų amžių, garsioji karo korespondentė Clare Hollingworth šį vakarą mirė savo namuose Honkonge“, – sakoma pranešime.

Per įspūdingą savo karjerą C. Hollingworth buvo karo siaubų liudininke Vietname, Alžyre, Artimuosiuose Rytuose, Indijoje ir Pakistane, savo akimis matė Didžiąją kultūrinę revoliuciją Kinijoje.

Bet įsimintiniausi jos pranešimai siejasi su Antrojo pasaulinio karo pradžia 1939 metais, kai ji dar buvo pradedančioji reporterė.

Vos įsidarbinusi laikraštyje „The Daily Telegraph“ korespondente, ji buvo išsiųsta į Lenkiją ir pirmoji pranešė apie Vokietijos invaziją į šią šalį.

Praėjusių metų spalio mėnesį C. Hollingworth atšventė savo 105 gimtadienį Honkongo užsienio korespondentų (FCC) klube, kuriame nuolat lankydavosi.

„Su dideliu liūdesiu sužinojome apie Clare mirtį. Ji buvo didelė mūsų įkvėpėja ir branginama mūsų klubo narė“, – pareiškė FCC prezidentė Tara Joseph.