Pratybos prasidėjo likus parai iki Baltarusijos sostinėje Minske numatyto keturšalio viršūnių susitikimo, kuriame bus mėginama rasti diplomatinį sprendinį Ukrainos krizei.

„RIA Novosti“ citavo šaltinius Rusijos Juodosios jūros laivyne, kurie sakė, kad pakrančių gynybos pajėgų daliniai pradėjo pratybas viename kalnų poligone Krymo pusiasalyje, kurį Maskva pernai kovą atplėšė nuo Ukrainos.

Šiuose mokymuose naudojama apie 50 karinės technikos vienetų, įskaitant neseniai į Rusijos ginkluotę priimtas modernias sistemas, sakoma pranešime.

Šimtai Rusijos karių dalyvauja apmokymuose netoli Ukrainos

Šimtai Rusijos karių antradienį pradėjo karines pratybas Pietų Rusijoje, netoli sienos su Ukraina, rodydami savo stiprybę prieš lyderių susitikimą Baltarusijos sostinėje Minske, skelbia „Reuters“.

Naujienų agentūros citavo kariuomenės pareigūnus, tvirtinančius, kad apie 2 tūkst. žvalgybos karių pradėjo didelio masto pratybas pietinėje šalies srityje.

Daugiau nei 600 karių pradėjo apmokymus pietiniame Krymo pusiasalyje, o Kamčiatkoje, Rusijos rytuose, buvo tikrinama 2 500 Ramiojo vandenyno laivyno karių ir jungtinių pajėgų karinė parengtis.

Kariai Pietų Rusijoje apmokomi naudotis sekimo prietaisais, kuriais galima aptikti priešo judesius, esant blogam matomumui. Naujienų agentūros nurodė, kad Kryme kariai taip pat mokysis taktinių ir šaudymo įgūdžių.

Tikimasi, kad trečiadienį Minske susitiks Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderiai, ieškosiantys būdų, kaip nutraukti besitęsiančias kovas Rytų Ukrainoje, nuo balandžio nusinešusias daugiau nei 5 000 žmonių gyvybių.

Vakarai tvirtina, kad Rusija remia separatistų vykdomus puolimus Rytų Ukrainoje, tačiau Maskva tokius kaltinimus neigia.