Vakar Ukrainos valstybinės penitenciarinės tarnybos spaudos tarnyba pranešė, kad lapkričio 23 dieną Kijevo srities klinikinėje ligoninėje buvo atliktas J.Tymošenko sveikatos būklės papildomas instrumentinis patikrinimas.

J.Tymošenko sutikus, į tardymo izoliatorių atvyko Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijos komisija išnagrinėti patikrinimo rezultatų ir ir paskirti tolesnio gydymo.

"Komisija rekomendavo suteikti J.Tymošenko atitinkamą terapinį gydymą", - sakoma penitenciarinės tarnybos pranešime.

Tarnybos darbuotojai patikino, kad skundo ar pareiškimo dėl medicinos patikrinimo tvarkos, taip pat dėl Ukrainos sveikatos ministerijos komisijos ar Kijevo tardymo izoliatoriaus personalo veiksmų iš J.Tymošenko negauta.

J.Tymošenko yra tardymo izoliatoriuje nuo rugpjūčio 5 dienos. Spalio 11 dieną Kijevo Pečiorų rajono teismas nuteisė ją septynerius metus kalėti už tarnybos įgaliojimų viršijimą pasirašant sutartis dėl dujų su Rusijos 2009 metais. Apeliacijos dėl šio sprendimo nagrinėjimas paskirtas gruodžio 13 dieną.

Tuo tarpu J.Tymošenko buvo iškelta kita baudžiamoji byla. Mokesčių policija tiria korporacijos "Ukrainos bendrosios energetikos sistemos" veiklą.

J.Tymošenko vadovavo korporacijai 1995-1997 metais.