Toks pamišimas dėl seksualinės potencijos turi priežastį ir ji būdinga daugumai ekstremistiškiausių džihadistų grupuočių, prisiekusių ištikimybę vadinamam „Islamo valstybės“ kalifatui: pažadai mėgautis seksu yra galingas verbavimo įrankis, o seksualiniai pajėgumai, kaip manoma, turi mistinių galių.

Irake „Islamo valstybė“ ima į vergiją moteris ir merginas, kurios laikomos „netikinčiomis“, ir atiduoda jas į daugelį metų savo aistras tramdžiusių grupuotės narių rankas. Nigerijoje „Boko Haram“ jaunų moterų grobimą yra pavertusi beveik skiriamuoju savo judėjimo ženklu (prieš dvejus metus grupuotė iš vienos Čibuko mokyklos pagrobė daugiau kaip 200 mergaičių). Tokios praktikos, džihadistų požiūriu, turi dvejopą naudą. Jos sėja baimę ir tuo pačiu į džihadistų gretas padeda privilioti jaunus vyrus.

Tačiau šioje vietoje turime būti atsargūs. Džihadistų priešai amžinai tvirtina, kad pirmieji yra dėl sekso pamišę monstrai, kuriuos labiau domina moterys, o ne Koranas.

„Kai kariuomenė užėmė jų bazes ir treniruočių stovyklas, ji niekada neaptiko Korano ar kitų islamiškų knygų, - praėjusių metų rugsėjį po virtinės reidų džihadistų stovyklose teigė Nigerijos kariuomenės atstovas spaudai Sani Usmanas. – Jų anklavuose jie rado amunicijos, vietos talismanų, prezervatyvų ir daugybę vaistų, įskaitant skatinančius erekciją“.

Tokį paveikslą patvirtina ir nepriklausomi analitikai. Talismanai, anot vieno su kariuomene nesusijusio šaltinio, nėra islamiški ir turi ypatingą paskirtį.

„Kai merginos neišsigąsta mirties net tuomet, kai į jas būna nukreiptas šautuvas, kovotojai griebiasi vietos amuletų, kuriais jas užhipnotizuoja ir privilioja“, - sakė arabų mokslininkas ir bendruomenės aktyvistas Yusufas Mohammedas iš šiaurės rytinio Maidugūrio miesto, taip pat padedantis pagrindinei šio miesto savigynos grupei – Civilinėms jungtinėms specialiosioms pajėgoms – rinkti žvalgybinius duomenis.

„Kadangi per dieną jie permiega su daugybe merginų, jie tampa priklausomi nuo potenciją skatinančių vaistų bei prezervatyvų, jei įtaria, kad moteris gali sirgti kokia nors lytiniu keliu plintančia liga“, - sakė jis.

Skaičiai tikrai rodo, kad „Boko Haram“ nariai pasižymi milžinišku apetitu seksui. Anksčiau šiais metais paskelbta Jungtinių Tautų humanitarinių reikalų koordinavimo biuro ataskaita parodė, kad per šešis metus – nuo tada, kai ši džihadistinė grupuotė pradėjo sukilimą šiaurės rytinėje Nigerijos dalyje – buvo pagrobta daugiau kaip 2 tūkst. merginų. Anot kitų skaičiavimų, tokių merginų gali būti 7 tūkst. Be to, spėjama, kad daugelis jų, o gal net visos, buvo paverstos sekso vergėmis.

Dalis šių merginų nelaisvėje pastojo, dalis apsikrėtė lytiniu keliu plintančiomis ligomis. Daug jų buvo pakartotinai ir negailestingai išžagintos.

Asabe Aliyu buvo maždaug 23 metai, kai 2014 metais „Boko Haram“ kovotojai pagrobė ją iš Delsako kaimo, esančio netoli Čibuko Nigerijos šiaurės rytuose. Keturių vaikų motina buvo nugabenta į džihadistų tvirtovę atokiame Sambisos miške, kur diena iš dienos buvo žaginama skirtingų vyrų ir galiausiai buvo prievarta ištekinta už vieno iš kovotojų.

„Jie pavertė mane sekso mašina. Jie paeiliui su manimi miegodavo, - pasakojo ji vienam Nigerijos laikraščiui. – Dabar aš laukiuosi kūdikio ir nežinau, kas yra jo tėvas“.

Kitos merginos taip pat pasakojo panašias istorijas, kaip jas beveik kasdien žagindavo ir prievartaudavo tas pats kovotojų padalinys iš Sambisos miško. Kai kurioms aukoms buvo vos aštuoneri metai.

„Kai kurios aukos pasakojo, kad kovotojai tarpusavyje dažnai diskutuodavo, su kiek merginų turėjo lytinių santykių per vieną dieną, - teigė Yusufas Mohammedas, kuris Maidugūryje apklausė ir padėjo virtinei „Boko Haram“ aukų. – Jų tikslas yra apvaisinti kuo daugiau merginų, kad jos gimdytų vaikus, kurie ateityje tęs džihadą“.

Pernai Borno valstijos gubernatorius Kashimas Shettima žurnalistams sakė, kad poreikį susilaukti vaikų skatina prietaringas „Boko Haram“ įsitikinimas, kad jų vaikai perims jų siekius.

„Šie žmonės vadovaujasi tam tikru įsitikinimu, kad bet kuris jų vaikas paveldės jų ideologiją, nepaisant to, jie gyvens su šiais vaikais, ar ne, - sakė K. Shetima. – Grupuotės lyderiai deda labai sąmoningas pastangas, kad moterys pastotų“.

Kad įgyvendintų šias mačo prievoles, džihadistai griebiasi seksualinę potenciją skatinančių medikamentų. Kariuomenė gegužės 29 dieną paskelbė, jog kai kurie kovotojai, mėginę pasprukti iš Sambisos miško, turėjo „tokių erekciją skatinančių vaistų kaip „Viagra“.

Erekcinės disfunkcijos gydymui skirti vaistai veikia tik esant seksualinei stimuliacijai ir patys savaime nedidina lytinės aistros. Tačiau tas faktas, kad šie medikamentai gali palaikyti erekciją iki penkių valandų, itin žavi „Boko Haram“ vyrus.

Viena „Boko Haram“ seksualinio smurto auka pasakojo, kad džihadistai tarpusavyje mėgsta girtis seksualiniais pajėgumais ir lažinasi, kurio iš jų lytinis aktas bus ilgiausias.

„Pinigus laimi tas, kuris turėjo ilgiausių lytinių santykių, - teigė auka. – Jie čiumpa jiems patikusią merginą ir gali užsiimti seksu valandų valandomis“ .

Kovo mėnesį Borno valstijos vyriausybė paskelbė uždaranti galvijų turgus savo sostinėje, nes šiuose turguose „Boko Haram“ agentai pardavinėja kaimyniniuose kaimuose džihadistų pavogtus gyvulius ir už gautus pinigus perka maistą bei vaistus grupuotės nariams.

Vietos aktyvistai ir saugumo pareigūnai pastebėjo, kad vaistinėse šie agentai dažniausiai perka erekciją skatinančius vaistus.

„Kariuomenė sulaikė penkis asmenis ir jie prisipažino pirkę šiuos medikamentus kovotojams, - teigė Yusufas Mohammedas. – Šiuos vaistus jie perka už pinigus, kuriuos gauna pardavę vogtus gyvulius“.

Turint galvoje „Boko Haram“ pagrobtų merginų skaičių, akivaizdu, ką jie nori pasiekti: žaginimais nubausti kiek įmanoma daugiau merginų ir, jas apvaisinus, sulaukti kiek įmanoma daugiau vaikų.

„Kuo daugiau merginų jie grobs, tuo daugiau erekciją skatinančių vaistų jiems reikės, - sakė Yusufas Mohammedas. – Šie džihadistai tiesiog nori sekso su kiekviena jų nelaisvėje esančia mergina“.