“Ši karinė doktrina yra pagrįsta Serbijos ir Juodkalnijos žmonių ryžtu ginti Jugoslavijos Federacinės Respublikos suverenumą, teritorinį vientisumą, nepriklausomybę ir konstitucinę tvarką nuo bet kokios karinės grėsmės”, sakoma televizijos pranešime. Šios informacijos šaltinis jame nepaminėtas.

Pranešama, kad pagrindiniai šios strategijos tikslai yra užkirsti kelią galimai priešo karinei agresijai, duoti sėkmingą ginkluotą atkirtį bei organizuoti kitokį pasipriešinimą.

Pranešime apie doktriną nepaminėti jokie šalies priešai. Tačiau jis paskelbtas tokiu metu, kai mažesniojoje Jugoslavijos Juodkalnijos respublikoje vėl atsirado įtampa tarp kariuomenės dalinių ir policijos. Provakarietiška Juodkalnijos vadovybė bando pasprukti iš S. Miloševičiaus įtakos.

Be to, pastaruoju metu pasigirdo virtinė aštrių Jugoslavijos vyriausybės pareiškimų, esą šaliai grasina Vakarų “teroristai”.

Savo ruožtu NATO ir Vakarų šalių vadovai įspėjo S. Miloševičių laikytis atokiau nuo Juodkalnijos. Pernai NATO surengė oro karą prieš Jugoslaviją, kuris privertė Serbiją nutraukti susidorojimą su Kosovo albanais.