Skelbiama, kad tinklalapis „DCLeaks“, kuris, kaip teigiama, „sukurtas socialiai aktyvių programišių iš JAV, gerbiančių ir saugančių žodžio laisvę, žmogaus teises ir demokratiją“, paskelbė 2576 nutekintas bylas.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, dokumentai buvo pavogti iš įvairių G. Soroso organizacijų ir jų skyrių. Panašu, kad daugiausia dokumentų nutenkinta iš G. Soroso „Open Society Foundations“. Pabrėžiama, kad dokumentai susiję su praktiškai visais geografiniais pasaulio regionais.

Nutekinti dokumentai, apimantys laikotarpį nuo 2008 iki 2016 metų. Birželį „Open Society Foundations“ jau nukentėjo nuo programišių – tuomet „DCLeaks“ nutekino vos kelias bylas. „Bloomberg“ skelbia, kad buvo kreiptasi į FTB.

Skelbiama, kad nutekinti dokumentai – tiek įvairių tyrimų išvados, tiek informacija apie finansavimą bei įvairias išmokas.

Seniau „DCLeaks“ paviešino JAV karinių oro pajėgų vado ir NATO pajėgų vyriausiojo vado Europoje generolo Philipo Breedlove‘o elektroninius laiškus. Juose išreiškiamas apgailestavimas dėl Amerikos prezidento Baracko Obamos nenoro spręsti Rusijos agresijos problemą.

Spėjama, kad „DCLeaks“ – Rusijos remiamas šaltinis.