„Mes esame žmonės“ ir „Kur yra mūsų laisvė“ – tai buvo užrašyta plakatuose, kuriuos jie laikė trečiadienį per drastišką savo demonstraciją, praneša agentūra AFP.

„Jie paprašė mūsų užsiūti jiems burnas. Mes, žinoma, su tuo nesutikome, – sakė vienas humanitarinės organizacijos „Gydytojai be sienų“ darbuotojas. – Jie tai padarė patys. Jie pakaitino adatas, kad jas sterilizuotų“.

Prancūzijos žinybos pirmadienį pradėjo griauti dalį stovyklos vadinamosiose „džiunglėse“.

Iš šios stovyklos, kurioje dešimtys žmonių gyvena katastrofiškomis sąlygomis, pabėgėliai mėgina patekti į „Eurostar“ traukinius ir keltus, kurie juos iš Prancūzijos nugabentų į Didžiąją Britaniją.

Paryžius nori pabėgėlius iš „džiunglių“ apgyvendinti kitur. Šie baiminasi, kad taip praras paskutinį šansą išvykti į Britaniją.

Didžioji Britanija Kalė migrantų fondui skirs dar 20 mln. eurų

Prancūzijos Europos reikalų ministras Harlemas Desiras ketvirtadienį pranešė, kad Didžioji Britanija papildomai skirs apie 20 mln. eurų, kad Prancūzijos Kalė uoste padėtų padidinti saugumą.

Uoste tūkstančiai migrantų gyvena palapinėse ir viliasi persikelti per Lamanšo sąsiaurį į Didžiąją Britaniją, rašo agentūra AFP.

Šalis jau skyrė 60 mln. eurų, tačiau, anot H. Desiro, „Britanija skirs dar apie 20 mln. eurų saugumo didinimui ir kovai su kontrabandos tinklais“.

Prancūzijos Europos reikalų ministras apie finansavimą paskelbė prieš Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o ir Britanijos premjero Davido Camerono susitikimą Amjeno mieste.

Kalė migrantų krizė – vienas svarbiausių klausimų, kuriuos aptars politikai.