Ieškinys pateiktas Europos Žmogaus Teisių teismui ir jame remiamasi keleivio teisės į gyvybę pažeidimu. Kaip teigia „Sydney Morning Herald“, pareiškime išvardinti visi 33 artimiausi giminaičiai.

Tai naujausias ieškinys iš visos jų serijos, kurios sulaukta po šios katastrofos. Pernai liepą „Telegraph“ atskleidė, kad Čikagoje prasidėjusiame Rusijos remiamų separatistų lyderio Igorio Girkino teismo procese jis oficialiai apkaltintas „Boeing 777“ numušimu. Daroma prielaida, kad byla buvo pradėta su Kremliaus palaiminimu.

Australijoje pateiktame ieškinyje, kurio atsakovais įvardijama Rusijos valstybė ir prezidentas V. Putinas, už kiekvieną auką reikalaujama 6,36 milijono eurų.

Aviacijos įstatymų žinovas Jerry Skinneris news.com.au teigė, kad aukų šeimoms labai sunku gyventi žinant, kad tai buvo „nusikaltimas“.

„Rusai neturi jokių faktų, kad galėtų apkaltinti Ukrainą. Mes turime faktus, nuotraukas, užrašus, tonas medžiagos“, – sakė teisės žinovas.

Rusija visą laiką neigė prisidėjusi prie orlaivio numušimo.

Pernai metais Nyderlandų pateikta ataskaita parodė, kad lėktuvą numušė Rusijoje pagaminta „Buk“ raketa, tačiau kaltė dėl žiaurumo niekam nebuvo priskirta.

Nyderlandų institucijos toliau atlieka nelaimės tyrimą. Tuo pat metu Nyderlandų ir Malaizijos diplomatai parengė Jungtinių Tautų rezoliucijos projektą, kuriame bus patraukti atsakomybėn tie, kurie atsakingi už „Malaysia Airlines“ lėktuvo numušimą.

Tačiau Rusijos atstovai, apibūdinę rezoliuciją kaip „neapgalvotą“, užsiminė galintys vetuoti šį žingsnį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (815)