Visų šešių žuvusiųjų palaikai buvo surasti, o daugiau žmonių tame name nebuvo, sakė ugniagesių departamento atstovas Romanas Clarkas.

Anksčiau ketvirtadienį jis nurodė, kad tarp žuvusiųjų buvo du berniukai (9 mėn. ir dvejų metų), trimetės dvynukės ir dar dvi 10 ir 11 metų mergaitės.

Pasak R. Clarko, tyrėjai laukė, kol bus surasti paskutinieji palaikai, ir tuomet pradėjo aiškintis gaisro priežastis.

Į nelaimės vietą apie 0 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku iškviesti ugniagesiai rado liepsnų apimtą trijų aukštų namą.

Viršutinis jo aukštas visiškai supleškėjo, o antrasis iš dalies įgriuvo.

Vaikų motina ir du berniukai, ketverių ir penkerių metų, gydomi ligoninėje, jų būklė kritinė.

R. Clarkas nurodė, kad aštuonmetės, padėjusios išgelbėti jaunesnius broliukus, būklė buvo gera.

Vaikų motina Katie Malone yra JAV Atstovų Rūmų nario Elijah Cummingso apygardos biuro darbuotoja.

Jos vyras ir visų devynių vaikų tėvas Williamas Malone'as sakė naujienų agentūrai AP, kad gaisras kilo, kai jo nebuvo namuose, nes tuo metu jis dirbo viename restorane.

„Atvirai kalbant, tebesu sukrėstas“, – telefonu sakė sielvarto prislėgtas vyras.

Jis pridūrė nenumanantis, kodėl namas užsiliepsnojo.

„Mano darbuotojai yra mano šeima, o ši neįsivaizduojama tragedija yra sukrečianti ir sudaužiusi visų mūsų širdis. Dar kartą prašau jūsų melstis“, – sakoma E. Cummingso pranešime.

Televizija WJZ-TV parodė du vaikus, sėdinčius ant greitosios pagalbos neštuvų vežimėlio, taip pat ant kitų neštuvų gulinčią moterį su uždėta deguonies kauke.

Reportaže iš įvykio vietose matėsi ugniagesiai, liejantys vandenį ant liepsnų beveik visiškai sunaikinto namo, esančio tarp kitų didelių triaukščių vienbučių namų.