Kaip rašo laikraštis "The Post-Courier", 18-metė nužudė tėvą po to, kai šis ją esą kelis kartus išžagino praeito antradienio vakarą. Šis incidentas įvyko kaime, kuriame jie gyveno, esančiame neturtingos Ramiojo vandenyno šalies Vakarų Aukštikalnių provincijoje.

Laikraščio pranešime cituojamas vietos pastorius, kuris sakė, kad apie 45 metų tėvas, išžagino dukrą, kai jie buvo likę vieni namuose, motinai su trimis kitais vaikais išėjus aplankyti giminaičių.

Pastorius Lucasas Kumi nurodė, kad vyras naktį įėjo į dukros kambarį ir kelis kartus ją išžagino.

"Tėvas norėjo vėl išžaginti savo dukrą rytą tame name. Tada mergina pačiupo mačetę ir nukirto galvą savo tėvui", - aiškino jis.

Dabar bendruomenės lyderiai atsisako išduoti tą merginą policijai, žadėdami ją apginti.

"Žmonės ir mūsų vietos lyderiai atėjo ir pamatė tėvo lavoną be galvos, kai mergina pranešė apie šį incidentą lyderiams ir žmonėms bei papasakojo, kodėl ji nužudė savo tėvą, - aiškino L.Kumi. - Dukra tai padarė dėl (patirtos) traumos ir savo tėvo piktavališkų veiksmų - štai kodėl visi sutarėme, kad ji liks bendruomenėje."

Papua Naujojoje Gvinėjoje dažni smurtiniai nusikaltimai, tarp jų nukreipti prieš raganavimu apkaltintus žmones, o vyriausybė praeitą mėnesį nubalsavo už mirties bausmės atkūrimą, siekiant atgrasyti smurtautojus po virtinės šiurpių nusikaltimų.

Šioje šalyje taip pat įprastas brutalus elgesys su moterimis, įskaitant smurtą prieš šeimos nares ir žaginimus.