Moteris, galinti tapti pirmąja šalies ponia, jau trečiąkart atsidūrė dėmesio centre per pastarąsias tris savaites. M. Trump arba jos vyro rinkimų štabas buvo priversta gesinti tuos skandalus, kai Respublikonų partijos viršūnėlės vis labiau skeptiškai vertina jos vyrą, nevengiantį kontroversiškų pareiškimų per Amerikos rinkėjus priešinančią kampaniją dėl Baltųjų rūmų.

„Buvo daug netikslių pranešimų ir klaidinančios informacijos apie mano imigracijos statusą 1996 metais“, – sakoma ketvirtadienį Melanios paskelbtame pranešime.

„Leiskite aiškiai viską išdėstyti: aš visada visiškai laikiausi šios šalies imigracijos įstatymų. Taškas“, – pabrėžė ji.

„Bet kokie pareiškimai, kad yra kitaip – paprasčiausiai neteisingi“, – pridūrė M.Trump, kuri JAV piliete tapo 2006 metais, praėjus metams po santuokos su Niujorko milijardieriumi.

Portalas „Politico“ ketvirtadienį iškėlė klausimų apie Melanios Trump imigracijos statusą, kai ji 10-o dešimtmečio viduryje pirmąkart atvyko į Jungtines Valstijas dirbti manekene.

Šios gražuolės pikantiškos nuotraukos, praeitą savaitę paskelbtos bulvarinio dienraščio „New York Post“, „nejučia pabrėžia neatitikimus“ įvairiuose Melanios pareiškimuose, išsakytuose per daugelį metų, pastebėjo „Politico“.

Kaip sako imigracijos ekspertai, netgi menka galimybė, kad prieš daugelį metų imigracijos tarnyboms buvo pateikta kokia nors tikrovės neatitinkanti informacija, galėtų jai dabar sukelti teisinių problemų“, – pridūrė portalas.

Per savo kampaniją D.Trumpas agresyviai pasisakydavo apie neteisėtus imigrantus ir žadėjo juos iššluoti iš Jungtinių Valstijų.

Melania, trijų vaikų motina, pakliuvo jau į trečią skandalą per beveik tris savaites.

Paaiškėjo, kad liepos 18-ąją jos pasakyta kalba per Respublikonų nacionalinį suvažiavimą buvo nuplagijuota nuo dabartinės JAV pirmosios ponios Michelle Obamos (Mišel Obamos). Ši faktą D.Trumpo kampanija iš pradžių vadino absurdišku, bet galiausiai pripažino.

Viena D.Trumpo kampanijos darbuotoja vėliau atsiprašė ir paaiškino, kad rašydama kalbos tekstą netyčia įtraukė M.Obamos ištartas frazes. Melania Trump vėliau jas paskelbė kaip žinią, kurią ji norėtų paskleisti.

Praeitą savaitę Melania taip pat patvirtino, kad jos profesinis tinklalapis buvo ištrintas, kai JAV žiniasklaida iškėlė klausimų dėl ten pateiktos informacijos, esą ji yra baigusi architektūros studijas Liublianos universitete.

Tinklalapis buvo pašalintas, „nes jis netiksliai atspindi dabartinius mano verslo ir profesinius interesus“, sakoma Melanios „Twitter“ žinutėje.

Pastaruoju metu duodama interviu Melania Trump netvirtino įgijusi kokį nors mokslo laipsnį. Ji sakė studijavusi dizainą ir architektūrą, bet vėliau metusi mokslus, kad galėtų dirbti manekene Milane ir Paryžiuje.

Kai „New York Post“ šią savaitę paskelbė apsinuoginusios Melanios nuotraukų, D.Trumpo kampanija pareiškė, kad dėl to „nėra ko gėdytis“ ir kad tos nuotraukos išreiškia „išaukština žmogaus kūną kaip meno objektą“