Šalies Generalinės prokuratūros darbuotojas Enrique Feregrino Taboada tvirtina, jog cheminę ekspertizę atlikę specialistai ant 22 metų Marios Susanos Flores Gamez rankų aptiko parako pėdsakus.

Anksčiau buvo pranešta, kad mergina automobilyje buvo kartu su narkotikų prekeiviais ir per patį susišaudymo įkarštų išlipo iš mašinos su ginklu rankose. Grožio karalienė žuvo nuo kariškių paleistos kulkos. „АK-47“ gulėjo šalia jos kūno. Vis dėlto, tyrimą vykdantys asmenys neatmeta galimybės, kad parakas ant M. S. Flores Gamez rankų pateko dar iki jai gyvybę kainavusio susišaudymo.

Mergina buvo nušauta netoli gimtojo Guamučilio miesto, kai patruliuojantys kariškiai susidūrė su banditų gauja. Iš pradžių buvo pranešta, kad grožio karalienė ir jos vaikinas žuvo nuo atsitiktinių kulkų. Vėliau pasklido informacija, kad M. S. Flores Gamez galėjo priklausyti nusikalstamai grupuotei ir pati šaudyti į kariškius. Galiausiai buvo iškelta versija, kad banditai mergina prisidengė kaip „gyvu skydu“.

Incidentas, per kurį du banditai žuvo ir dar keturi buvo sulaikyti, tiriamas toliau. Kaip skelbia RIA „Novosti“, manoma, kad po susišaudymo pasislėpęs banditų vadeiva Orso Ivanas Gastelumas su žuvusia grožio karaliene palaikė artimus santykius.