„Tikimės (tai padaryti) sausį ar pavasarį“, – sakė jis televizijos kanalui „Televisa“ apie Sinaloa kartelio vadeivą, kuriam JAV teismuose gresia kaltinimai nuo žmogžudystės iki kvaišalų platinimo.

Anot J. Guzmano advokato Jose Refugio Rodriguezo, „jis gali turėti savo asmeninę nuomonę; manau, kad tai būtų labai sunku padaryti nuo dabar iki sausio“.

13 metų slapstęsis J. Guzmanas buvo sučiuptas 2014-ųjų vasarį, bet po metų paspruko iš itin saugomo Altiplano kalėjimo netoli Meksiko iškastu pusantro kilometro tuneliu, taip pažemidamas prezidentą Enrique Pena Nieto.

Sučiuptas 2016-ųjų sausį savo gimtojoje Sinaloa valstijoje šalies šiaurės vakaruose, jis buvo sugrąžintas į tą patį kalėjimą.

Tačiau gegužę jis buvo perkeltas į kitą kalėjimą – Siudad Chuarese, prie sienos su Teksasu.

E. Pena Nieto spyriojosi J. Guzmano ekstradicijai ir iki jo pabėgio 2015-ųjų liepą norėjo, kad jis būtų teisiamas Meksikoje.

Tačiau sučiupus bėglį, prezidentas nurodė generaliniam prokurorui paspartinti J.Guzmano išdavimo Jungtinėms Valstijoms procesą.

Perkelto į JAV narkotikų barono lauks teismas dėl vadovavo karteliui, kuris kaltinamas daugybės žmonių nužudymu Meksikoje ir tonų kokaino ir kitų kvaišalų tiekimu vartotojams Jungtinėse Valstijose.