Referendumo rezultatai buvo paskelbti ketvirtadienį. Balsai buvo skaičiuojami beveik dvi dienas, nes jie pasiskirstė beveik po lygiai – laimėjusios stovyklos persvara nesiekia vieno procentinio punkto.

Marihuanos legalizavimo šalininkai prognozuoja, kad namuose kanapes bus galima auginti maždaug nuo Kalėdų.

„Meino žmonės tam pritarė, ir mes turėtume pasirūpinti įgyvendinimu“, - sakė valstijos senatorius, respublikonas Ericas Brakey.

Marihuanos naudojimas gydymo tikslais Meine jau buvo legalus.

21 metų ir vyresniems žmonėms nuo šiol bus leidžiama turėti iki 70 g marihuanos ir ją vartoti, visoje valstijoje gali atsirasti marihuanos mažmeninės prekybos parduotuvių ir vartotojų klubų. Kai kurie municipalitetai nenori leisti tokiam verslui atsirasti jų bendruomenėse.

Oponentai žadėjo reikalauti, kad balsai būtų perskaičiuoti.

„Mūsų pozicija griežta“, - sakė kampanijos prieš legalizavimą organizatorius Scottas Gagnonas

Panašios priemonės šiais metais taip pat buvo priimtos Kalifornijoje, Nevadoje ir Masačusetse. Arizona panašią priemonę atmetė. Marihuanos vartojimas rekreaciniais tikslais jau yra legalus Kolorade, Oregone, Vašingtone ir Aliaskoje.

Meine siūloma leisti žmonėms auginti, platinti ir pardavinėti marihuaną ir jos produktus. Marihuanos prekyba bus apmokestinama 10 proc. pardavimo mokesčiu, jai galios vietos suvaržymai.

Tėvų organizacijos ir kai kurios teisėsaugos institucijos nepritarė pasiūlymui, kurį taip pat atidžiai nagrinėjo marihuanos vartojimo medicininiais tikslais bendruomenės nariai, nuogąstaujantys, kad siūlomi pokyčiai gali neigiamai paveikti dabar taikomą terapijos kanapių produktais praktiką.