Ekspertų teigimu, tokį nežabotą temperamentą pirmiausia ugdo prancūzų virtuvė, kurioje dominuoja tokie "afrodiziakai" kaip svogūnų sriuba, jūros gėrybės, sūriai, žąsų kepenėlės ir kiti skanėstai.

Kitas "karštas taškas" pasaulio "erotiniame žemėlapyje" - Tailandas. Tiesa, daugelis jame apsilankiusiųjų teigia, kad gandai apie erotinį masažą atliekančių tailandiečių sugebėjimus gerokai perdėti, tačiau egzotikos mėgėjų tai neatbaido.

Didžiausi planetos fetišistai gyvena Vokietijoje, nes ten 41 proc. vyrų perka savo damoms erotinius drabužėlius ir kraustosi iš proto dėl žavių nėrinių.

Pačiomis romantiškiausiomis tautomis Žemėje laikomi argentiniečiai ir italai. Teigiama, kad šių šalių vyrai nuolat galvoja, kaip padaryti savo partneres laimingas, negaili komplimentų ir gėlių, dėl to moterys pasijunta lyg devintame danguje.

Visiška jų priešingybė - japonės, jos įsitikinusios, kad į vyrų komplimentus būtina reaguoti šaltai. Japonės nerausta iš malonumo išgirdusios komplimentą ir atsidėkodamos nepasiunčia partneriui kokio nors išskirtinio dėmesio ženklo, nes šventai tiki, kad tik jų šaltumas ir abejingumas gali sujaudinti vyrą.

Spontaniško sekso mėgėjams itin patinka Kuba, jos gyventojai įsitikinę, kad ilgai "tempti gumos" neverta. Jeigu net kalbėtis apie seksą malonu, tai juo užsiimti bus kur kas smagiau.

Keistą simbolių kalbą naudoja australės. Jeigu jos, prisidegdamos cigaretes, naudojasi žiebtuvėliais, tai ženklas vyrams, kad yra laisvos. Vyrų dėmesio netrokštančios moterys rankinėje nešiojasi degtukų.

Portugalijoje ir Kanadoje mėgstama keiktis. Dauguma šios šalies gyventojų (ir vyrų, ir moterų) įsitikinę, kad "stiprūs žodeliai", ištarti aistros metu, dar labiau sustiprina fizinį jaudulį.

Didžiausi pasaulyje komplimentų meistrai - brazilai, o bučiuotis labiausiai linkę amerikiečiai. Jungtinėse Valstijose pasiektas ir ilgiausio bučinio rekordas. 1984 metais Čikagoje Edy Levinas ir Delfina Crai bučiavosi ištisas 17 dienų ir dar dešimt su puse valandos. Tais pačiais metais amerikietis Johnas McPhersonas per 8 val. pabučiavo 4444 moteris. Bučinys su viena partnere vidutiniškai trukdavo 6,48 sekundės.

Tačiau daliai Jungtinių Valstijų, ypač Ajovos gyventojų, nuo mažų dienų teigiama, kad bučiuotis ilgiau nei penkias minutes negalima. Kažkada išleistas įstatymas ilgesnį bučinį priskyrė amoraliam elgesiui, už kurį gresia areštas ir minimalaus atlyginimo dydžio bauda.

Po vandeniu ilgiausiai bučiavosi viena japonų pora. 1980 metų balandžio 2-ąją du šios šalies jaunuoliai panirę bučiavosi 2 minutes ir 18 sekundžių, nors bučiniai apskritai prieštarauja japonų kultūros principams: šioje valstybėje bučinys laikomas itin intymiu dalyku ir viešai nedemonstruojamas.

Užtat geriausiai pasakoti apie bučinius moka australai. Ten kasmet rengiami tokių pasakojimų konkursai. Ypač pageidaujama pasiklausyti apie pirmąjį gyvenime bučinį arba apie patį įsimintiniausią. Psichologai atkreipė dėmesį, kad daugelis pasakotojų net prisimena, kaip tuo momentu buvo apsirengę, o ir galvojo dažniausiai apie tą patį - kodėl bučiuojantis netrukdo nosis.

Airiai labiausiai žavisi virtualiąja meile. Šios šalies gyventojai pokalbiams internetu skiria didesnę savo laisvalaikio dalį. Na, o šalčiausias mūsų planetos taškas - ne Antarktida, o Honkongas. Šio milžiniško miesto gyventojai mylisi tik 78 kartus per metus.

"Viską leidžiančios šalies" titulas teisėtai priklauso Olandijai. Trokštantys aštrių pojūčių turistai Amsterdame net gali naudotis specialiu kelionių vadovu turistams. Jame pasakojama, kaip laisvai ir be baimės keliauti legalizuotais nedorybių maršrutais.

Patį didžiausią partnerių pasirinkimą turi kinės, nes šioje šalyje 100 pasaulį išvydusių mergaičių tenka 116,9 berniuko.

Nudistai yra įsitikinę, kad vienintelis dalykas, kuris trukdo žmogui susilieti su gamta - apranga. Nudistų pliažų esama visur, išskyrus musulmoniškas valstybes. Tačiau daugiausia jų yra Graikijoje ir Kipre. Tarptautiniu nudizmo centru laikomas Istrijos pusiasalis Kroatijoje. Čia visiškai nuogam galima lankytis net tik paplūdimiuose, bet ir restoranuose bei teniso kortuose.