Kaip skelbia Tvnet.lv, nuo 2009 m. šis pastatas priklausė „Homburg Zolitude”, tačiau 2012 m. bendrovė du trečdalius pastato pardavė bendrovei „Tineo”. Sandorio suma – 3,1 mln. latų (daugiau nei 15 mln. Lt).

Bendrovė „Tineo” buvo sukurta bendrovės „Maxima Latvija”, o po mėnesio „Tineo” buvo perparduota „Linkoln Land Erste”, kuri žinoma kaip valdančioji „Maximos” bendrovė. Dar truputi vėliau „Tineo” pakliuvo į „Fumico Investments Limited” rankas, kurios buveinė – Kipras.

Esą faktą apie pastato savininkus naujienų agentūrai BNS patvirtino ir „Homburg Invest”.

„Maxima“ patvirtino, jog sugriuvusio pastato savininkas - N. Numavičius

Beveik visą Rygoje sugriuvusio prekybos centro "Maxima" pastatą valdo vienas "Vilniaus prekybos" akcininkų Nerijus Numavičius. Tai oficialiai pirmadienį patvirtino bendrovė "Maxima Latvija".

„Tineo“ ir „Vilniaus prekyba“ yra susijusios kompanijos - jas kontroliuoja vienas ir tas pats asmuo Nerijus Numavičius", - teigiama "Maxima Latvija" pranešime.

Bendrovės teigimu, 2011 metų lapkritį atidarius parduotuvę, pastatą valdė Latvijos bendrovė „Homburg Zolitude“, iš kurios "Maxima" nuomojosi patalpas, tačiau 2012 metų rugpjūčio 6 dieną jau užbaigtą ir įrengtą dalį įsigijo įmonė „Tineo”, o likusią dalį valdo ir toliau vysto „Homburg Zolitude“.

Anot bendrovės, „Homburg Zolitude“, kaip ir anksčiau, priklauso teritorija, ant kurios buvo pastatyta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, ir vieta, kur buvo statomas daugiaaukštis gyvenamasis namas, bei prekybos centro stogas.

"Visus tolesnius statybos darbus, susijusius su šiomis teritorijomis, vykdo „Homburg Zolitude“ - ji užsiėmė statybos leidimų gavyba, taip pat kontroliavo šių darbų vykdymą. „Homburg Zolitude“ užsakymu šiuos darbus vykdė statybų kompanija „RE&RE“, - rašoma pranešime.

"Maxima Latvija" teigimu, „Homburg Zolitude“ atsako už statybos darbus, susijusius su stogo įrengimu ir daugiaaukščio namo statyba.

"Maxima Latvija" atstovai iki šiol tvirtino, jog "Maxima" tik nuomojo sugriuvusį pastatą - ta jo dalis, kurioje buvo "Maxima" parduotuvė, priklauso "Tineo", o antroji dalis - statomas devynių aukštų gyvenamasis namas - "Homburg Zolitude".