Tai reiškia, kad Maskva oficialiai pripažįsta prieštaringai vertinamą savo paramą atsiskyrimo nuo Rusijos siekiančioms Donecko ir Luhansko teritorijoms.

Vadovaujant Ekonominės plėtros ministerijai, komisija koordinuos pagalbą karo nuniokotoms teritorijoms bei jų atstatymą. Oficialiais duomenimis, Gynybos ministerijos atstovo komisijoje nebus.

Rusijos vadovybė pastaruoju metu ne kartą įspėjo, kad Ukrainos vyriausybės vykdoma ekonominė ir finansinė Donbaso blokada sukels katastrofą. Šiame regione daugelyje vietų sugriauta infrastruktūra.

Žmogaus teisių aktyvistai praneša apie sudėtingą gyventojų situaciją – badą, vandens stygių bei šildymo nebuvimą. Į regioną šiuo metu laukiama atvykstant dešimtosios Rusijos pagalbos vilkstinės, Maskvoje pranešė Civilinės apsaugos ministerija.

Oficialiais duomenimis, 170 sunkvežimių gabena 1 400 tonų humanitarinių prekių.

Tuo metu ukrainiečių portalas news.liga.net praneša, kad ši nauja „humanitarinė kolona“, važiuojanti į Donbasą, atvyksta be Ukrainos sutikimo, jos negali patikrinti nei sargybiniai, nei tarptautinių organizacijų atstovai.

DELFI primena, kad dar rugpjūtį Maskva pirmą kartą į Ukrainą pasiuntė beveik 300 sunkvežimių, kurie, jos teigimu, vežė humanitarinę pagalbą Rytų Ukrainai. Vakarai ir Kijevas tąkart baiminosi, kad ši kolona gali būti „Trojos arklys“ su ginklais ir net kariais.