Remiantis oficialiai pateikta informacija, išankstiniais tyrimo duomenimis, apie 13:50 val. vietos laiku du pareigūnai (iš kurių viena – moteris) lifte lydėjo penkis kaltinamuosius, kurie buvo su antrankiais, rašo portalas meduza.io.

Vienas iš kaltinamųjų užpuolė pareigūną ir pradėjo jį smaugti. Dėl to kaltinamieji sugebėjo išsilaisvinti ir atimti lydinčių pareigūnų ginklus. Vienas iš pareigūnų spėjo iškviesti pagalbą iš Nacionalinės gvardijos.

„Trečiajame aukšte, kur nusikaltėlių jau laukė gvardijos nariai, prasidėjo susišaudymas, po kurio vienas iš gvardijos darbuotojų buvo sužeistas į petį, trys kaltinamieji nužudyti, du kaltinamieji buvo sunkiai sužeisti ir išvežti į ligoninę“, - paaiškino Rusijos Tardymo komitetas.

Užpuolikai – nusikaltėlių grupuotės nariai

Anksčiau Maskvos srities teismo atstovė spaudai Natalija Osipova pranešė naujienų agentūrai „Interfax“, kad iš pastato yra evakuojami žmonės dėl „incidento viename iš posėdžių“. Daugiau detalių ji nepateikė.

GTA grupuotei priklausė išeiviai iš vidurinės Azijos. Jie buvo kaltinami keliomis žmogžudystėmis, kurios buvo įvykdytos keliuose netoli Maskvos.

Grupuotės nariai buvo kaltinami 17 žmonių nužudymu ir dar dviejų žmonių sužeidimu. Neoficialų pavadinimą GTA grupuotė gavo dėl analogijos su žaidimu „Grand Theft Auto“.

Vėliau N. Osipova radijui „Govorit Moskva“ sakė, kad teismo darbuotojai jau grįžo į savo darbo vietas.

„Šiuo momentu komentarų nėra. Oficialiai niekas nepatvirtinta. Mus jau įleido į teismo pastatą, viskas ramu. Niekas iš teismo darbuotojų nenukentėjo“, - sakė ji.