„Maskvos policija oficialiai patvirtina neturinti jokių pretenzijų Gončarenkai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas sostinės policijos atstovas.

„Jis gali palikti Rusijos teritoriją, kada panorės“, – pridūrė pareigūnas.

„Šaukimas į teismą deputatui buvo išduotas prevenciškai: jis yra užsienio pilietis ir galėjo bet kada palikti Rusiją, tuo tarpu (policijai) reikėjo daugiau laiko įvertinti medžiagai ir suklasifikuoti pažeidimui“, – sakė šaltinis.

„Įvertinus visas aplinkybes, Maskvos policija jokių teisinių pretenzijų A. Gončarenkai neturi“, – aiškino policijos atstovas.

Sekmadienį Maskvos centre vykusiose eitynėse B.Nemcovui atminti, anot organizatorių, dalyvavo 70 tūkst. žmonių. Tuo tarpu Maskvos policija nurodo, kad dalyvių buvo 21 tūkstantis.

Iškilus Kremliaus kritikas B.Nemcovas buvo nužudytas penktadienį prieš vidurnaktį ant tilto per Maskvos upę netoli Kremliaus.

A. Gončarenka pranešė, kad dar prieš prasidedant eitynėms jį sulaikė milicijos pareigūnai.

„Aš nieko nešūkavau, nenešiau jokių plakatų arba vėliavų – mane tiesiog sulaikė dėl marškinėlių“, – rašė deputatas socialiniame tinkle „Facebook“.

A. Gončarenka taip pat paskelbė nuotrauką, kuriame jis matomas vilkintis marškinėlius su B.Nemcovo nuotrauka ir užrašu ukrainiečių kalba „Didvyriai nemiršta“, kuris buvo populiarus šūkis per pernai Ukrainoje įvykusią provakarietišką Maidano revoliuciją.

Rusijos tyrimų komitetas nurodė, kad A. Gončarenka buvo sulaikytas dėl to, kad nepakluso policijos pareigūnams.

Kremliaus šalininkai kaltina A. Gončarenką prisidėjus prie pernai gegužę Ukrainos pietiniame Odesos uostamiestyje įvykusio tragiško incidento, kai per Kijevo vyriausybės ir prorusiškų aktyvistų susirėmimus kilo gaisras, nusinešęs 48 prorusiškų aktyvistų gyvybes.

Rusijos tyrėjai sekmadienį sakė, kad ukrainietis įstatymų leidėjas bus apklaustas dėl tų įvykių.