Apie tai praneša „Rosbalt“. Nukentėjusiųjų advokatas Vadimas Prochorovas neseniai pareiškė, kad tyrimas bando nukreipti dėmesį nuo R. Geremejevo.

Internetinis leidinys rašo, kad įrašai buvo padaryti viename Maskvos oro uostų. Kuriame, nepatikslinama. Vasario 28 dieną padarytuose kadruose matyti, kaip politiko nužudymo byloje figūruojantys asmenys Anzoras Gubaševas ir Beslanas Šavanovas (pastarasis susisprogdino granata, kai policininkai bandė sulaikyti jį Grozne) atvyksta į oro uostą ir kartu išskrenda į Grozną.
Kitą dieną į kamerų objektyvus pateko kiti įtariamieji – Zauras Dadajevas, kuris, kaip mano tyrimas, šovė į B. Nemcovą, Ruslanas Muchudinovas, taip pat R. Geremejevas. Tai, kad Čečėnijos gyventojas R. Muchudinovas yra vienas iš byloje minimų asmenų, paaiškėjo gegužės 22 dieną. Tą dieną advokatas V. Prochorovas papasakojo, kad šis žmogus bylos medžiagoje „figūruoja seniai“. „Mes apie jį nekalbėjome, nes manome, kad jis nėra organizatorius, gali būti, kaip čia pasakius, eilinis, pėstininkas“, – paaiškino advokatas.

„Rosbalt“ duomenimis, kovo 1 dieną R. Muchudinovas oro uoste atsisveikino su Z. Dadajevu ir R. Geremejevu, vėliau iš oro uosto išvažiavo automobiliu „Mercedes ML“, kurio valstybiniai numeriai 007. Pasak vieno iš kaltinamųjų Tamerlano Eskerchanovo, būtent šiuo automobiliu naudojosi spėjamas žmogžudystės užsakovas.

Pasak ankstesnių Z. Dadajevo parodymų, kurių vėliau jis išsižadėjo, kažkoks Rusikas davė jam ir kitiems spėjamiems sąmokslo dalyviams automobilį ZAZ „Chance“, pistoletą ir šovinių, ir už opozicijos politiko pašalinimą pažadėjo 25 milijonus rublių. T. Eskerchanovas teigė, kad tuo Rusiku gali būti žmogus, vairavęs „Mercedes ML“. Kadangi automobilis, tyrimo duomenimis, galėjo priklausyti bataliono „Sever“ vadui R. Geremejevui, tyrimas spėjo, kad būtent jis ir yra tas pats Rusikas. Vis dėlto, vėliau įtarimai krito ant R. Muchudinovo.

Kaip neseniai buvo pranešta, R. Geremejevo apklausti kol kas nepavyko. Spaudoje pasigirdo gandų, esą jis išvyko į Jungtinius Arabų Emyratus. Tačiau tyrimas pakeitė kryptį – Čečėnijos teisėsaugos institucijų darbuotojai nuvyko pas R. Muchudinovą į namus ir pabendravo su jo giminaičiais. Buvo nustatyta, kad būtent jis Maskvoje važinėjo automobiliu „Mercedes ML“, vadinasi, galėjo susitikinėti su žmogžudyste kaltinamais asmenimis. Pats R. Muchudinovas nuo tyrėjų slapstosi.

B. Nemcovas buvo nužudytas ant tilto prie Kremliaus sienų šių metų vasario 28-osios vakare. Dabar šioje byloje suimti penki asmenys: Z. Dadajevas, A. Gubaševas, Chamzatas Bachajevas, T. Eskerchanovas ir Šadidas Gubaševas. Iš pradžių buvo pranešta, kad po suėmimo Z. Dadajevas prisipažino nužudęs politiką, tačiau vėliau jis savo parodymų išsižadėjo. Likę įtariamieji savo kaltės taip pat nepripažįsta.

„Rosbalt“ pažymi, kad A. Gubaševas tvirtina, kad juo buvo pasinaudota „aklai“ – prašė įvairių paslaugų: kažką kažkur nuvežti arba kažką iš kažkur paimti. Internetinis leidinys rašo, kad jis nežinojo, kad tuo metu vyko pasiruošimas žmogžudystei. Savo parodymuose A. Gubaševas mini R. Geremejevą, kuris dažnai pasirodydavo Verchnaja gatvėje esančiame bute Maskvoje. Pirminiais duomenimis, būtent į šį butą Z. Dadajevas, A. Gubaševas ir B. Šavanovas atvyko po B. Nemcovu nužudymo. „Rosbalt“ nurodo, kad Tyrimų komitetas stengiasi neafišuoti A. Gubaševo parodymų, baimindamasis, kad įtariamasis jų išsižadės.