"Mitingas nesuderintas su Maskvos merija, todėl nebus leista jo surengti", - agentūrai "Interfax" pareiškė šaltinis Maskvos merijoje.

"Strategiją 31" sudaro neužregistruotos partijos "Kitokia Rusija" (lyderis Eduardas Limonovas), judėjimų "Solidarumas, "Jungtinis piliečių frontas" ir "Kairysis frontas" atstovai. Jie mėgino suderinti mitingą su Maskvos merija, tačiau, kaip ir anksčiau, nesėkmingai.

E.Limonovui su bendražygiais jau kelerius metus nepavyksta ramiai surengti mitingo Triumfo aikštėje. Opozicija atmeta Maskvos merijos siūlymą perkelti akciją į kitą aikštę.

"Protestuotojai reikalaus panaikinti nešvarių gruodžio 4 dienos rinkimų rezultatus, paskirti naujus rinkimus, laisvės taikiems susirinkimams. Aš dalyvausiu", - gruodį tinklaraštyje rašė E.Limonovas, pareiškęs, kad piliečiai turi teisę Triumfo aikštėje surengti akciją.

2010 metų gruodžio 31 dieną Maskvos Triumfo aikštėje buvo sulaikyta dešimtys opozicijos atstovų, tarp jų Borisas Nemcovas, Ilja Jašinas ir Konstantinas Kosiakinas. E.Limonovas gruodžio 31 dieną buvo sulaikytas, kai išėjo iš namų. Tą patį vakarą teismas jam skyrė 15 parų areštą.

Tarptautinė žmogaus teisių organizacija "Amnesty International" pripažino opozicijos politikus, kurie buvo sulaikyti Triumfo aikštėje praėjusių metų gruodžio 31 dieną, sąžinės kaliniais.