Taip jis reagavo į atitinkamą JAV valstybės departamento reikalavimą, pavadinęs jį "veidmainyste". Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pakvietęs S.Miloševičių ir opozicijos lyderį Vojislavą Koštunicą po ginčytinų rinkimų atvykti krizinių pokalbių į Maskvą, praneša dpa-ELTA.

Iki trečiadienio nė vienas iš abiejų priešininkų Jugoslavijos rinkimų konflikte neatsakė į V.Putino kvietimą. "Jei jie nepasinaudos šiuo kvietimu ir neatvyks į Maskvą, tai bus jų sprendimas", - sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas, pridurdamas, kad nekeliama jokių išankstinių sąlygų šiam susitikimui, o tik siūlomas dialogas, ieškant kompromiso.

D.Rogosinas griežtai kritikavo Vakarų poziciją. "Viena vertus, Vakarai slapta reikalauja Rusijos daryti įtaką Jugoslavijai, kad ji pradėtų politinį dialogą. Antra vertus, reikalaujama, kad S.Miloševičius būtų suimtas ir perduotas teismui", - D.Rogosiną citavo žinių agentūra Interfax.

Rusijos žiniaslaidos teigimu, JAV valstybės dpartamentas reikalauja Rusijos suimti S.Miloševičių, jei jis atvyks į Maskvą.