Rinkimų punktai duris užvers 20.00 val. (Vidurio Europos vasaros laiku). Rezultatų tikimasi vėlų vakarą.

Balsavimo teisę šalyje turi 16 mln. piliečių. Dėl 395 mandatų kovoja kandidatai iš 30 partijų, tačiau tik aštuonios partijos turi rimtų galimybių įveikti trijų procentų barjerą. Balsavimą stebi 4 000 rinkėjų, 92 jų – iš užsienio.

Per pastaruosius rinkimus 2011 metų lapkritį rinkėjų aktyvumas siekė 45 proc. Tada pergalę šventė PJD, kuri iki šiol valdo koalicijoje su komunistais, liberalais ir konservatoriais. PJD šalininkai pirmiausiai yra miestiečiai iš viduriniojo sluoksnio, tuo tarpu pagrindinės jos konkurentės PAM – kaimiškųjų teritorijų gyventojai ir Maroko elitas.

Savo rinkimų kovoje PAM pristatė save kaip „pilietinių laisvių“ ir moterų teisių gynėją. Kartu partija kritikavo sėlinančią visuomenės islamizaciją. Ministro pirmininko Abdelilah Benkirane PJD savo ruožtu žadėjo tęsti pradėtas ekonomines ir socialines reformas.

PDJ nuo 2011 metų pavyko sumažinti biudžeto deficitą ir pradėti kai kurias reformas. Tačiau kritikai verčia jai atsakomybę dėl kylančio nedarbo ir kaltina per mažai kovojant su korupcija šalyje. Be to, svarbus Maroko žemės ūkio sektorius šiais metais kenčia dėl didžiulės sausros.

Po didžiulių gatvės protestų karalius Mohamedas VI 2011 metų vasarą pritarė konstitucijos pataisoms dėl parlamento vaidmens įstatymų leidybos procese ir ministro pirmininko pozicijos sustiprinimo. Nuo tada monarchas, be kita ko, vyriausybės vadovą turi skirti iš stipriausios parlamento frakcijos gretų.

Tačiau, pasak politikos analitikų, karalius ir toliau priima sprendimus visais svarbiais strateginiais klausimais – tiek užsienio politikos, tiek saugumo klausimais, tiek dėl didesnių infrastruktūros projektų.