Žuvusių asmenų sąraše O. Abdurašitovos pavardę aptiko ukrainiečių tinklaraštininkas Fiodoras Kulikovas.

„Gyvenimas yra itin žiaurus, tačiau taip pat jis yra neįtikėtinai teisingas“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašo jis.

„Birželio 10 d. pilietė Abdurašitova „VKontakte“ isteriškai maldavo Putino įvesti į Ukrainą kariuomenę. Ji buvo tiesiog apimta neapykantos viskam, kas ukrainietiška. Galiausiai Rusijos kariuomenė iš tiesų įžengė ir sausio 24 d. per Mariupolio apšaudymą iš sistemų „Grad“ ji buvo nužudyta. Galbūt kas nors kalbės apie savotišką simboliškumą, apie tai, kad nederėtų tampyti liūto už ūsų, tačiau aš norėčiau patarti tik viena – būkite atsargesni su savo prašymais“, - rašo F. Kulikovas.

Remiantis Ukrainos vidaus reikalų ministerijos pateikiamais duomenimis, „rusiškojo pasaulio“ gerbėjos O. Abdurašitovos kūnas aptiktas po įvykdyto Mariupolio apšaudymo Kijevskaja gatvėje šalia turgaus. Matyt, moteris ten ėjo pirkti produktų – savaime aišku, kad ukrainietiškų, rašo by24.org.

Patikrinus O. Abdurašitovos asmeninę paskyrą socialiniame tinkle „VKontakte“ paaiškėja, kad nėra beveik jokios tikimybės, kad būtų žuvusi kita moteris, pavyzdžiui, jos bendrapavardė.

Pirma, sutampa visi duomenys, išskyrus gimimo datą. Akivaizdu, kad socialiniame tinkle O. Abdurašitova nusprendė „pasijauninti“ 10 metų.

Antra, šios moters paskyroje daugybė meilės „rusiškajam pasauliui“ proveržių ir antiukrainietiškų šūkių.

Trečia, paskutinį kartą O. Abdurašitova asmeninėje socialinio tinklo paskyroje lankėsi sausio 21 d. 17:48 val., dar iki separatistams apšaudant Mariupolį iš salvinių raketinių sistemų „Grad“. Daugiau moteris šiame socialiniame tinkle nebesilankė.

Tiesa, moters paskyroje nėra ir žinučių su užuojauta, nes O. Abdurašitova uždraudė kitiems šio socialinio tinklo vartotojams rašyti pranešimus jos paskyroje nuo tada, kai sulaukė kaltinimų dėl antiukrainietiškų pareiškimų.

Sausio 25 d. Ukrainos teritorijoje esanti ir separatistais prisidengusi Rusijos kariuomenė iš salvinių raketinių sistemų „Grad“ apšaudė Mariupolio Vostočnyj mikrorajoną.

Per apšaudymą žuvo 30 taikių gyventojų, tarp kurių yra ir vaikų, apie 100 asmenų buvo sužeisti.