Tačiau M. Albright, kuri taps pirmąja JAV kabineto nare apsilankiusia šioje komunistinėje šalyje, nori įvertinti kiek rimtos yra Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong-ilo (Kim Čen Iro) pastangos išvesti šalį iš ilgus metus trukusios izoliacijos bei pagerinti santykius su Vašingtonu ir jo sąjungininkais Rytų Azijoje, žurnalistams sakė pareigūnas.

Užsukusį į Aliaską papildyti kuro atsargų ir pirmadienio rytą į Pchenjaną atvyksianti JAV delegacija per dvi dienas truksiantį vizitą nesitiki pasirašyti jokio susitarimo. Tačiau, pasak pareigūno, M. Albright turės pateikti rekomendacijas prezidentui Billui Clintonui (Bilui Klintonui), ar jam verta atvykti į Šiaurės Korėją, kur jis galėtų pasirašyti kelis susitarimus.

Užmegzdamos glaudesnius santykius su Šiaurės Korėja, Jungtinės Valstijos siekia sumažinti įtampą Korėjos pusiasalyje, kur abiem šalims teko kariauti 1950-53 metais. JAV taip pat bando įtikinti Šiaurės Korėją atsisakyti savo ilgojo nuotolio raketų kūrimo programos, kurie yra viena iš priežasčių, skatinančių JAV statyti labai brangią priešraketinės gynybos apsaugos sistemą.