Pas septynis minėtus asmenis „buvo rasta žmogaus kaulų; minia nusprendė pati juos sudeginti, apliejusi benzinu“, sakė Nsandžės rajono policijos vadovas Kirdy Kaunga naujienų agentūrai AFP.

Vietos genties vyresnysis sakė, kad vietinių įtarimus sukėlė vieno iš to septyneto narių, pas kurį buvo rastas krepšys su kaulais, veikla ir telefoniniai pokalbiai.

„Jis buvo persekiojamas ir galiausiai sulaikytas“, – sakė genties vyresnysis Tangani (Tanganis).

„Kai tas vyras patvirtino, kad jo krepšyje yra žmogaus kaulai, minia sučiupo visą septynetą ir vieną po kito sudegino“, – kalbėjo Tangani.

Incidentas įvyko antradienį pietiniame Malavio Nsandžės rajone. Kol kas įtariamieji nesuimti.

Rajono policijos atstovas Jamesas Kadazera sakė, kad ekspertai atliks krepšyje rastų kaulų tyrimą ir„nustatys ar jie yra žmonių albinosų, ar ne“.

Albinosai, kurie dėl genetinių sutrikimų turi šviesią odą ir plaukus, neretai nužudomi dėl jų kūnų dalių, kurias naudoja kerėtojai kai kuriose Afrikos šalyse, tarp jų Malavyje, Mozambike ir Tanzanijoje.

Nuo 2014 metų gruodžio albinosų nužudymo atvejų padaugėjo. Malavis nurodo, kad nuo tada šalyje buvo nužudyti mažiausiai šeši albinosai, nors Jungtinės Tautos turi duomenų, kad tokių nužudymų buvo devyni.

Rugsėjo mėnesį buvo suimtas mokytojas, kuris, kaip įtariam, bandė už 10 tūkst. JAV dolerių parduoti mokinę albinosę. Dar keli asmenys laukia teismo dėl su albinosais susijusių nusikaltimų, įskaitant nužudymus, pagrobimus ir jų kaulų laikymą.

Albinizmas – tai genetiškai paveldima liga, kuriai būdingas pigmento melanino sintezės sutrikimas, dėl kurio odoje, akyse ir plaukuose nėra šio pigmento arba jo kiekis labai mažas. Pasak ekspertų, dažnai tai yra inbrydingo pasekmė.