"Majamis tradiciškai kelia asociacijas su paplūdimiais ir gerais orais, tačiau žmonės šiame mieste nėra itin laimingi. Vos vienam procentui jo gyventojų gyvenimas išties susiklostė kaip pasakoje, o likusiesiems tenka nemažai vargti. Ir ši praraja tarp turtingųjų ir vargšų pastaraisiais metais vis didėja", - aiškino "Forbes" redaktorius Kurtas Badenhausenas.

Antroje reitingo vietoje atsidūrė JAV "automobilių sostinė" Detroitas (Mičigano valstija), kur nusikalstamas yra didžiausias šalyje. Į pirmąjį trejetą pateko dar vienas Mičigano valstijos miestas - Flintas, jis tai pat laikomas vienu iš didžiausių nusikalstamumo židinių Jungtinėse Valstijose.

Į JAV nelaimingiausių miestų dešimtuką įėjo ir Vest Palm Byčas (Florida), Sakramentas (Kalifornija), Čikaga (Ilinojus), Fort Loderdeilas (Florida), Toledas (Ohajus), Rokfordas (Ilinojus) bei Vorenas (Mičiganas).

Reitingo autoriai sudarinėdami šį sąrašą atsižvelgė į tokius veiksnius kaip nedarbo lygis ir nusikalstamumas, nekilnojamojo turto kaina, piliečių, iškeldinamų iš namų dėl hipotekos skolų, skaičius, korupcija, taip pat - klimatas, kelionių iki darbo trukmė.