Karą su Rusija 2008 m. patyręs buvęs Gruzijos vadovas įsitikinęs, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išnaudoja paliaubas Donbase karinės technikos kiekio Rytų Ukrainoje didinimui.

Kaip asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo žurnalistas Jurijus Butusovas, tai jis pareiškė prieš Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdį per neoficialų susitikimą su Ukrainos vidaus reikalų ministru Arsenu Avakovu, rašo UNIAN.

„V. Putino planas, ne tik mano, tačiau taip pat ir daugumos užsienio ekspertų nuomone, - didinti šarvuotos technikos ir artilerijos kiekį Donbase, po „savanorių“ priedanga čia atgabenti dar keletą tūkstančių Rusijos karių bei imtis didelio masto karinių veiksmų Donbase“, - patikino M. Saakašvilis.

Anot jo, teroristai provokuos artilerinius miestų apšaudymus net ir tuo atveju, jei Ukraina ir toliau laikysis karinių veiksmų nutraukimo režimo.
„V. Putinui taikios derybos – tik priedanga, jis žais šį žaidimą bent iki rugpjūčio. Labai pavojinga derybų būdu įteisinti banditus. Per kiekvieną tokių derybų dieną tūkstančiai bėglių išvyksta iš Donbaso, nutraukiama verslo veikla, o dėl ekonominės krizės didėja bedarbių skaičius“, - pabrėžė M. Saakašvilis.

„V. Putinas nori, kad šis kraštas nuskurstų, tam, kad samdinių iš Rusijos gretas papildytų nuskurdę vietiniai gyventojai. Per artimiausias 4–6 savaites, jei Ukraina nesiims neatidėliotinų veiksmų, Rusija išprovokuos Donbase atvirą kovą ir pasistengs įžiebti kovinių veiksmų židinius kituose Ukrainos regionuose“, - savo prognozėmis dalinosi jis.

M. Saakašvilis įsitikinęs, kad V. Putinui nepavyks nugalėti Ukrainos, jei ši panaudos bent 10 proc. savo turimo potencialo.

„Nes milijonai ukrainiečių gali sugriauti bet kokius Kremliaus planus. Ukraina privalo veikti, tada V. Putino žaidimas sugrius kartu su sovietinės imperijos nuolaužomis“, - įsitikinęs M. Saakašvilis.