M. Saakašvilis teigė, kad „paskutiniu lašu“ tapo tai, kad milijonines pajamas deklaracijose nurodę pareigūnai paprašė materialinės pagalbos. Be to, jis tvirtina, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka asmeniškai palaiko Odesos srities korupcijos klanus.

„Koks skirtumas ukrainiečiams, kam į juos bus nusispjaut – P. Porošenkai ar [ankstesniajam prezidentui] Viktorui Janukovičiui“, – sakė M. Saakašvilis.

Pasak politiko, atsistatydinęs jis nusprendė „pradėti naują kovos etapą“. M. Saakašvilis pažadėjo kovoti iki „visiškos pergalės“ ir padėti atsikratyti Ukrainai „korupcijos purvo, kai kraunamas kapitalas iš mūsų karių, Maidano aukų kraujo, kuris išdavė Ukrainos revoliucijos idėją ir kurio vienintelė motyvacija – prisikišti savo kišenes“.

M. Saakašvilis pridūrė, kad prezidento Petro Porošenkos partija Odesos srityje palaikė korupcinius klanus, o į pastaruoju metu į valdžią atėję jauni pareigūnai, norintys įnešti naujų vėjų į senąją sistemą, "ne tik nėra ginami, bet ir yra visiškai bejėgiai, nes aukščiausioji valdžia užsiundo juos" jokių reformų nepageidaujančiais veikėjais.

„Iš tikrųjų Odesos srityje prezidentą palaiko du klanai: banditiškas kriminalinis (Odesos mero Oleho) Truchanovo - (sudarytas) iš 10-o dešimtmečio žudikų, ir (Odesos srities tarybos pirmininko Anatolijaus) Urbanskio „Izmailo" korupcinis klanas“, - tvirtino M. Saakašvilis.

„Visa valdžia srityje atiduota šitiems dviem (veikėjams) ir jų sąjungininkams separatistams iš (partijos) „Mūsų kraštas“, - pridūrė jis.

M. Saakašvilis žadėjo nepasiduoti ir nepalikti Odesos žmonių korumpuotų valdininkų savivalei.

„Būtinai susivienysime ir kovosime už naujosios Ukrainos pergalę dėl Odesos žmonių, dėl visų kitų Ukrainos gyventojų. Kova tęsis, ir mes šioje kovoje būtinai nugalėsime“, - sakė buvęs Gruzijos lyderis.

Ekscentriško būdo Gruzijos eksprezidentas Michailas Saakašvilis, kuriam anksčiau teko kovoti trumpame kare su Rusija, pernai gegužę buvo P. Porošenkos paskirtas vadovauti strategiškai svarbiai Odesos sričiai prie Juodosios jūros.

M. Saakašvilis buvo paskirtas Odesos srities gubernatoriumi 2015 metų gegužę. 2004-2007 ir 2008-2013 metais jis ėjo Gruzijos prezidento pareigas. Vėliau jis laikinai gyveno Niujorke, paskui persikėlė į Ukrainą.

Gruzijoje prieš M. Sakašvilį pradėtos kelios baudžiamosios bylos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)