„Aš esu šokiruotas, nes praėjusią savaitę mes kartu pietavome. Aš klausiau jo, ar jis nebijo grįžti į Rusiją, bet jis sakė, kad nebijo jokio arešto, nes Vladimiras Putinas nerizikuotų areštuoti buvusio aukšto pareigūno. Tada aš jam pasakiau, kad jo laikoma taurė raudono vyno gali būti kur kas pavojingesnė nei areštas ir jis, atrodo, sutiko. Tiesą sakant, aš nesu nustebęs, kad jį nužudė. Aš esu nustebęs, kad jo nežudė tiek ilgai. Nes bendras klimatas... Juk turime reikalą su mafijos tipo valstybe. Tai sukuria aplinką, kurioje praktiškai neįmanoma laisvai vaikščioti tokiems žmonėms kaip B. Nemcovas“, - interviu CNN sakė M. Saakašvilis.

Paklaustas, ar turi minčių, kas užsakė B. Nemcovo žmogžudystę, M. Saakašvilis minėjo, kad B. Nemcovas rengėsi pristatyti Rusijos visuomenei savo poziciją Ukrainos klausimu ir prašė informacijos.

„Mes diskutavome su Borisu, jis atvyko į Kijevą ir ten norėjo susitikti, nes ruošė savo poziciją Ukrainos klausimu. Jis norėjo kreiptis į Rusijos publiką bei pasakyti tiesą apie tai, kas vyksta Ukrainoje. Jis pasakojo apie rusus, kurie dirbo šį darbą kartu su juo. Žinote, aš vadovauju Ukrainos prezidento sudarytai tarybai, todėl jis domėjosi Ukrainos vyriausybės pozicija ir norėjo daugiau informacijos. Jis taip pat labai buvo įsitraukęs į organizuojamą maršą, kuris turi įvykti rytoj“, - pasakojo M. Saakašvilis.

DELFI primena, kad B. Nemcovas buvo vienas iš protesto akcijos-maršo „Pavasaris“ organizatorių Maskvoje. Į šį renginį buvo tikimasi sukviesti apie 100 tūkst. žmonių. Nužudžius B. Nemcovą Maskvoje sekmadienį vyks gedulo maršas.

„Aš negaliu nieko kaltinti konkrečiai, bet vienas dalykas yra labai aiškus: ten klesti bauginimo, baimės aplinka, nuolatinis sekimas. Jūsų korespodentas ką tik kalbėjo apie tai, kad žmogžudžiai Rusijoje kaip tik skatinami. Niekas nebuvo nubaustas dėl Viktoro Juščenkos nuodijimo, o žmogus, kuris nužudė Aleksandrą Litvinenką, buvo paskirtas į aukštas pareigas parlamente Rusijoje. Taigi ten toks klimatas, kur tokie dalykai įmanomi. Tokia ir yra mafijos tipo valstybė: tu apdovanoji smogikus, sukuri gąsdinimo atmosferą, kaip pagrindinį ginklą. Tai jau įgyvendinta Rusijoje, tai projektuojama ir aplinkiniam pasauliui“, - sakė M. Saakašvilis.

„V. Putinas atėjo per prievartą, valdo per prievartą ir vieną dieną baigs dėl prievartos. Bet pasaulis turėtų dėl šio žmogaus susirūpinti“, - sakė buvęs Gruzijos valstybės vadovas.