Trečiadienį Ukrainos migracijos tarnyba pranešė, kad prezidentas Petro Porošenka trečiadienį atėmė pilietybę iš M. Saakašvilio. Buvęs Gruzijos lyderis prieš kelerius metus persikėlė į Ukrainą ir buvo paskirtas vadovauti vienam labiausiai korupcijos krečiamų šalies regionų, bet galiausiai atsistatydino.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame vaizdo įraše M. Saakašvilis pareiškė, kad faktas, jog iš jo buvo atimta Ukrainos pilietybė, yra tiesioginis signalas visuomenei, kad „Ukrainoje jau nebesitęs demokratija vadinami žaidimai“.

„Porošenka neseniai apsilankė su vizitu Gruzijoje ne tam, kad sureguliuotų dvišalius santykius, o kad būtų susitarta tarp dviejų oligarchų režimų – susitarta tarp ukrainiečio P.Porošenkos ir stambiausio „Gazprom“ akcininko, rusų projekto: gruzinų oligarcho (Bidzinos) Ivanišvilio“, – sako M. Saakašvilis tame vaizdo įraše.

Jis kreipėsi į P. Porošenką ir pareiškė, jog nežada kreiptis dėl pabėgėlio statuso, kad galėtų grįžti į Ukrainą.

„Nepaisant jūsų parašo, mano širdis priklauso Ukrainai“, – pareiškė M. Saakašvilis.

Jis taip pat pabrėžė, kad gyvena šioje šalyje jau ilgiau kaip 13 metų ir dalyvavo trijose revoliucijose. „Turiu tik vieną vienintelę pilietybę – Ukrainos – ir jiems nepavyks jos iš manęs atimti“, – pareiškė jis.

Antradienį M. Saakašvilis savo feisbuko paskyroje parašė, kad šiuo metu yra Jungtinėse Valstijose.