Nei „Oneksim“ atstovas spaudai Andrejus Beliakas, nei ESN grupės atstovė Marianna Belousova nesutiko pateikti komentaro, praneša republic.ru.

Nauju RBK savininku tapo ESN grupės savininkas Grigorijus Beriozkinas. Gegužės 26 d. Federalinė antimonopolijos tarnyba leido ESN įsigyti 65,43 proc. RBK akcijų, suteikiančių balsavimo teisę, taip pat – 80,4 proc. „RBK Online“ akcijų.

Birželio 16 d. „Dožd“ korespondentui G. Beriozkinas sakė: „(Iki sandorio sudarymo) liko visai nedaug.“
Sandorio suma neviešinama. Anksčiau laikraštis „Vedomosti“ rašė, kad sandorio suma galėtų būti mažiau nei 200 mln. dolerių. Kaip tvirtino leidinio „Kommersant“ šaltiniai, G. Beriozkinas buvo pasirengęs nupirkti RBK už 100 mln. dolerių, tačiau kainą sumažino beveik perpus.

Kad „Oneksim“ grupė atnaujino derybas dėl RBK pardavimo, paaiškėjo balandžio 11 d. „Vc.ru“ duomenimis, M. Prochorovas buvo priverstas parduoti žiniasklaidos grupę dėl stipraus Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojo Aleksejaus Gromovo spaudimo, kuris neva laikė „asmeniniu įžeidimu“ RBK publikacijas apie protesto mitingus ir pranešimą apie pasikeitusią federalinių televizijos kanalų darbotvarkę.

Gegužės pabaigoje televizija „Dožd“ pranešė, kad M. Prochorovas gali susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir galbūt aptarti su juo RBK likimą. Birželio 15 d. V. Putinas po klausimų ir atsakymų laidos su Rusijos gyventojais „Priamaja linija“ pareiškė, kad dar nebuvo susitikęs su M. Prochorovu ir su niekuo neaptarinėjo RBK pardavimo G. Beriozkinui.

V. Putinas taip pat įvertino RBK darbą: „Tiesą sakant, aš net pats žiūriu (RBK), o tą informacijos paketą, kurį matau ekranuose, laikau naudingu. Man patinka. Šiaip ar taip, apie kažkokį spaudimą nieko nežinau.“

2016 m. liepą pasikeitė RBK vadovybė – bendrai redakcijai ėmė vadovauti Jelizaveta Golikova ir Igoris Trosnikovas, anksčiau dirbę naujienų agentūroje TASS.