Ultradešiniųjų partijos vadovė kviečia prancūzus dalyvauti eisenose provincijoje, tačiau nežygiuoti šalies sostinėje, rašo laikraščio „Le Monde“ portalas lemonde.fr.

Manoma, kad taip M. Le Pen sureagavo į tai, kad nebuvo pakviesta prisidėti prie istorinio žygio už europietiškas vertybes.

„Mes nežygiuosime prieš kažką, bet eisime su visa Prancūzija ir už Prancūziją, respublika niekam nepriklauso", - tvirtino ji.

Savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter" M. Le Pen rašė, kad dalyvaus eisenoje Pietų Prancūzijoje Beaucare mieste, kuriame gyvena per 15 tūkst. žmonių.



Kaip rašo visuomeninio Prancūzijos radijo „Franceinfo“ portalas, šalies prezidentas Francois Hollande'as nenorėjo leistis į debatus dėl M. Le Pen dalyvavimo, tik pabrėžė, kad eisenoje gali dalyvauti visi norintys.

Be to, M. Le Pen tėvas ir partijos „Nacionalinis frontas“ įkūrėjas Jeanas-Marie Le Penas sekmadienį, kai Paryžiuje vyko milijoninė eisena, nusprendė pranešti, kad jis kaip sąrašo lyderis dalyvaus rinkimuose į regioninę valdžią, rašo rtl.fr.

DELFI jau rašė, kad penktadienį, kai visa šalis buvo sukaustyta įkaitų dramų, jis socialiniame tinkle „Twitter“ paleido savo dukters nuotrauką su užrašu „Keep calm and vote Le Pen“ („Likite ramūs ir balsuokite už Le Pen“ - angl.). 

Tai šalyje sukėlė tikrą pasipiktinimo bangą, tačiau J. M. Le Penas nė neketina sustoti.

Šeštadienį jis pasmerkė solidarumo su „Charlie Hebdo“ aukomis šūkį „Je Suis Charlie“ („Aš esu Charlie“ - pranc.). Politikas tai prilygino žiniasklaidos kurstomai isterijai, skelbia lefigaro.fr.

Keep calm and vote Le Pen
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (608)