„Ne Tarybų Sąjunga, bet nauja valstybių sąjunga. Manau, kad nauja sąjunga yra galima. Galėtų būti tos pačios sienos ir tos pačios valstybės, tačiau viskas savo noru“, – per interviu TASS sakė M. Gorbačiovas.

Komentarus tinklalapiui „Lenta.ru“ pateikdamas Rusijos Komunistų partijos narys Valerijus Raškinas M. Gorbačiovo pareiškimus pavadino populistiniais ir provokuojančiais. Tačiau politikas sutiko, kad naujos sąjungos formavimo iš buvusių Sovietų respublikų idėja gali kažkam pasirodyti patraukli.

„Net dabar virš 50 proc. Rusijos piliečių palaiko Tarybų Socialistinių Respublikų Sąjungos (TSRS) atkūrimą, ypač jaunoji karta, kuri net nenutuokia, kaip ta Sąjunga atrodė iš tikrųjų“, – sakė V. Raškinas.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas M. Gorbačiovo požiūrį į naujos sąjungos perspektyvas apibūdino „asmeniniu požiūriu“.

Šių metų lapkričio pabaigoje Rusijos nepriklausomas viešosios nuomonės tyrimų centras „Levada“ paviešino naujai atliktos apklausos rezultatus. Apklausa parodė, kad 56 proc. rusų apgailestauja, kad iširo TSRS, o 51 proc. apklaustų žmonių palaikė Sąjungos atkūrimo idėją.