Tiesą sakant, ūgis – ne vien ego užgaida. Socialiniai tyrimai ir istoriniai duomenys ne kartą atskleidė, kad aukštesni vyrai džiaugiasi didesne socialine sėkme, nes aplinkiniai paprasčiausiai juos palankiau vertina.

„Galime daryti išvadą, kad ūgis teigiamai susijęs su dominavimu, tad labai padeda formuojant palankų įvaizdį ir ūgio bei socialinio statuso ryšį“, – teigia Nyderlandų Groningeno universiteto 2015 metais parengto tyrimo autoriai.

Kaip skelbia „The New York Times“, aukštesnis iš kandidatų net du kartus dažniau nei žemesnysis laimi Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus.

O juk jūs visą tą laiką manėte, kad Teksaso politikai tuos kaubojiškus batus renkasi vien dėl keistoko stiliaus, tiesa?

Politikai, pradedant JAV Floridos respublikos senatoriumi Marco Rubio ir baigiant Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, noriai naudojasi ūgio pridedančios avalynės strategija. Tiesą sakant, labai sunku tiksliai įvardyti konkretaus politiko ūgį, nes neretai duomenys apie jo tikrąjį ūgį ir stotą realiame gyvenime skiriasi.

Vladimiras Putinas

Būta svarstymų, jog Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau per susitikimą su JAV prezidentu Donaldu Trumpu Baltuosiuose rūmuose avėjo kiek nuo žemės pakeliančius batus, kad galėtų kaip lygus su lygiu žiūrėti prezidentui tiesiai į akis. Apie D. Trumpo ūgį taip pat sklando įvairių gandų – nors oficiali versija, kad politiko ūgis 190 centimetrų, sename vairuotojo pažymėjime nurodyta, jog jis – 188 centimetrai.

Galima drąsiai teigti, kad kiti politikai, ypač tie, kuriems gamta ūgio pagailėjo, stengiasi panašiais būdais paaugti bent kelis centimetrus.

Štai dar vienas pavyzdys su Floridos senatoriumi M. Rubio: oficialiuose dokumentuose jo ūgis siekia 178 centimetrus, nors sklando gandai, kad iš tikrųjų šis skaičius 173 centimetrai. Nieko keisto, jog jis ne kartą pričiuptas avintis ypatingus batus (konkrečiai kai bandė siekti prezidento posto), dėl ko susilaukė pajuokų dėl keisto stiliaus.

Net jeigu politiko tikslas ir yra būti paprastu žmogumi, tas paprastas žmogus vis tiek nori bent keliais centimetrais būti aukščiau kitų.