A. Lukašenka, pradėdamas susitikimą su įvairiomis partijomis ir pilietinėmis grupėmis, taip pat užsipuolė Vakarų šalis, raginančias užmegzti tikrą dialogą su opozicija ir suteikti didesnes laisves. Šiuo susitikimu buvo siekiama sušvelninti šalyje tvyrančią politinę įtampą.

A. Lukašenka ėmė svaidytis grasinimais, kai Baltarusijos liaudies fronto ir kitų opozicinių grupių lyderiai pranešė, kad per neseniai vykusį vizitą JAV Senato užsienio reikalų komiteto vadovas Jesse Helmsas (Džesis Helmsas) garantavo jiems savo paramą.

"Kraštutinės radikalios opozicijos atstovai užsienyje ieško lėšų, kad galėtų nuversti "neteisėtą vyriausybę", A. Lukašenka sakė susitikime, kuriame nedalyvavo nė viena opozicinė partija.

Jis pridūrė, kad šis klausimas bus apsvarstytas aukščiausioje saugumo institucijoje. "Ši pozicija bus teisingai įvertinta Saugumo Taryboje. Į tokius dalykus negalima žiūrėti pro pirštus", piktinosi A. Lukašenka.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija savaitgalį išreiškė susirūpinimą dėl J. Helmso pažadų, padedant Kongresui, finansiškai paremti Baltarusijos nepriklausomybę ir demokratiją.

"JAV teikiamas finansavimas opozicinei veiklai gali būti traktuojamas tik kaip pasipiktinimą keliantis kišimasis į suverenius vidaus reikalus", rašoma Baltarusijos URM pranešime.

JAV ambasada Minske Baltarusijos vadovo ir ministerijos pareiškimų nekomentavo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją