Gubernatorius perspėjo gyventojus neišvažiuoti į kelius, pasirūpinti, kad mobiliųjų telefonų baterijos būtų įkrautos ir kad telefonai visad būtų po ranka, nes visą pirmadienį per juos bus pranešinėjama apie pavojus, susijusius su šia meteorologine padėtimi.

„Tai itin pavojingas meteorologinis įvykis“, – sakė jis.

Tornadų pavojus taip pat yra iškilęs kai kuriose Arkanzaso ir Misisipės dalyse, bet audros centras buvo virš Luizianos. Audra atnešė liūtis ir krušą, sukėlė staigius potvynius. Kai kur gali iškristi iki 15 cm kritulių.

Bro Bridžo kaimiškojoje vietovėje maždaug 80 km į vakarus nuo Baton Ružo tornadas, kurio vėjų greitis buvo 180 km per val., žeme slinko 1,6 km, pranešė Nacionalinė meteorologijos tarnyba.

Sent Martino apygardos šerifo įstaigos atstovė majorė Ginny Higgins naujienų agentūrai AP sakė, kad tornadas žemės paviršių pasiekė netrukus po to, kai buvo paskelbtas perspėjimas.

„Po kelių sekundžių jis smogė, – sakė G.Higgins. – Jis smogė nameliui ant ratų, apvertė jį ir nuplėšė jo šoną. Viduje buvo motina ir duktė; abi jos žuvo.“

Pasak G.Higgins, 38 metų Francine Gotch ir trejų metų Nevaeh Alexander mirtis buvo konstatuota įvykio vietoje. Liudininkai televizijai KLFY-TV sakė, kad tėvas tuo metu buvo parduotuvėje, o grįžęs namo rado lavonus ir nuolaužas.

Meteorologijos tarnyba perspėjo, kad Luizianoje „situacija ypač pavojinga“, o gubernatorius pažymėjo, kad „didelio pavojaus“ paskelbimas yra retas įvykis.

„Tai visą valstiją apimantis meteorologinis įvykis, – sakė gubernatorius. – Tai tikriausiai truks visą naktį.“

Kitas smarkiai nukentėjęs Luizianos rajonas yra Aleksandrijos miestas, kur vėjai nuplėšė degalinės stogą ir nutraukė elektros tiekimą tūkstančiams gyventojų, pranešė vietos televizija KALB.

Nacionalinės meteorologijos tarnybos meteorologas Johnas Hartas Oklahomoje sakė, kad iškilo reikšmingas pavojus Misisipei ir Alabamai, nes audros sistema toliau slenka į rytus.

Teksaso Point Venčerio kaimo ugniagesiai pranešė, jog keli vietos gyventojai sekmadienį ryte tikriausiai matė piltuvo formos debesį. Traviso apygardos gelbėtojų tarnybos 1-ojo rajono ugniagesių vadas Donnie Normanas sakė, kad buvo smarkiai apgadinti keli pastatai.

„Buvo gan smarkiai apgadintas namas. Stogas buvo visiškai nuplėštas. Ten tuo metu buvo viena gyventoja, bet ji nebuvo smarkiai sužeista“, – sakė D.Normanas.

Vienas Teksaso policininkas pranešė matęs įtariamą tornadą, anksti ryte pasiekusį žemę netoli Senter Pointo, 90 km į šiaurės vakarus nuo San Antonijaus. Nacionalinės meteorologijos tarnybos meteorologė Yvette Benavides (Ivet Benavides) nurodė, kad pranešimų apie rimtą žalą pastatams nėra.