Onelis A. de Guzmanas (Onelis de Gusmanas), prisidengęs veidą nosine ir užsidėjęs tamsius akinius, ketvirtadienį kalbėdamasis su žurnalistais nepatvirtino, kad jis yra šio viruso autorius, tačiau pripažino, kad kaltas gali būti jo "jaunatviškas pašėlimas".

Manilos kompiuterijos koledžo atstovai yra sakę, kad O. de Guzmanas padėjo sukurti programas, kurias suderinus, galima gauti šį elektroninio pašto virusą. Tardytojai nori apklausti O. de Guzmaną ir kitus asmenis, tačiau nesako, ar jis įtariamas kokiu nors nusikaltimu.

Į klausimus O. de Guzmanas glaustai ir aiškiai atsakinėjo tagalų kalba, ir jo atsakymai buvo verčiami. Panašu, kad šie atsakymai išsprendžia didelę dalį galvosūkio, su kuriuo grūmėsi bylos tyrėjai.

23 metų filipinietis pripažino priklausęs mažai AMA kompiuterių koledžo (AMAKK) studentų grupelei, pasivadinusiai "GRAMMERSoft". Teigiama, kad be kitos veiklos, ši grupelė rašė disertacijų projektus ir pardavinėjo kitiems studentams. "GRAMMERSoft" pavadinimas yra matomas viruso "ILOVEYOU" kode.

O. de Guzmanas apibūdino šią devynių asmenų grupę kaip "būrelį žinioms dalytis". Jis teigė, kad kitas studentas, Michaelas Buenas (Michaelas Buenas), kurio programų rašymo darbas irgi buvo tiriamas, "GRAMMERSoft" nepriklauso.

Pats O. de Guzmanas AMA koledžo nebaigė. Jo disertaciją atmetė profesorius, pareiškęs, kad šiame darbe disertantas analizuojąs slaptažodžių ir duomenų vogimo iš kompiuterių galimybes.

O. de Guzmanas ketvirtadienį pripažino, esą "įmanoma", kad jis galėjo netyčia paleisti šį virusą. Tačiau jis sakė tiksliai nežinąs, kas tai padarė. Jis nesutiko atsakyti į klausimą, kas yra šio viruso autorius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją