„Važiavimas nuo Dėdės Semo – tai pasipiktinimą kelianti besaikė veidmainystė“, – parašė B.Johnsonas, kuris yra vienas aktyviausių agitatorių už Britanijos pasitraukimą iš Bendrijos, savo skiltyje dienraštyje „Daily Telegraph“, paminėdamas personifikuotą JAV simbolį.

„Ar galėtumėte įsivaizduoti, kad amerikiečiai atiduotų savo demokratiją tokiam režimui, kokį mes turime ES? – klausė jis. – Tai tauta, kurią pagimdė jos šlovingas atsisakymas paklusti užjūrių kontrolei“.

Tęsdamas BJohnsonas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos net nesutinka, kad jų piliečiams būtų taikomi Tarptautinio Baudžiamojo Tribunolo nuosprendžiai ir jos nepripažįsta jokių kitų jurisdikcijų.

„Ragindami dar giliau įsmigti į ES federalizuojančias struktūras, amerikiečiai mus ragina eiti keliu, kuriuo patys net nesvajoja eiti, – rašė Londono meras. – Taip yra todėl, kad jie yra laisvėje pradėta tauta. Atrodo, kad jie kartais pamiršta, jog laisvė patinka ir mums“.

Kaip sekmadienį pranešė „The Independent on Sunday“, B.Obamos vizitas planuojamas balandžio pabaigoje, likus maždaug dviem mėnesiams iki birželio 23 dieną vyksiančio referendumo, kuriame Britanijos piliečiai spręs, ar jų šalis turi pasitraukti iš 28 valstybių bloko, ar jame pasilikti.

Vašingtonas seniai palaiko Britaniją, atliekančią svarbų vaidmenį didžiausiame pasaulyje ekonominiame bloke, perspėdamas, kad Amerikos „ypatingam ryšiui“ su Jungtine Karalyste gali iškilti pavojus, jeigu ji paliktų Bendriją.