Trečiadienį ketvirtadienį profsąjungos rengia dviejų dienų streiką. Protestuotojai nepritaria metro administracijos planams uždaryti visas metro bilietų pardavimų kasas Londone, dėl šių veiksmų būtų atleisti 953 darbuotojai. Londono transporto valdybos paskaičiavimais, uždarius bilietų kasas būtų sutaupyta 50 mln. svarų sterlingų (81,5 mln. JAV dolerių) per metus. Kitą savaitę trečiadienį ir ketvirtadienį darbuotojai ketina surengti pakartotinį dviejų dienų streiką.

Londono transporto valdybos duomenimis, dėl vienos streiko dienos Londonas patirs 50 mln. svarų nuostolių. Keturios suplanuotos streiko dienos miesto ekonomikai kainuos 200 mln. svarų sterlingų (326 mln. dolerių).

Kai kurie Londono metro darbuotojai nepalaikė streiko iniciatyvos ir išėjo į darbą, tačiau jų nepakanka, kad būtų užtikrintas normalus sistemos funkcionavimas. Profsąjungų duomenimis, iš vienuolikos metro linijų visiškai uždarytos trys. Likusios aštuonios dirba ribotu režimu. Metro traukiniai jomis kursuos tik tarp kai kurių stočių. Intervalai tarp traukinių sudaro dešimt minučių vietoj įprastų dviejų minučių per piko valandas. Londono centre didžioji dalis metro stočių dirba įprasta tvarka.

Dviejų profsąjungų, atstovaujančių metro darbuotojams, lyderiai Bobas Krau (Bob Crow) ir Manuelis Kortesas (Manuel Cortes) apkaltino Londono merą Borisą Džonsoną (Boris Johnson) tuo, kad šis atsisako susitikti su metro personalu ir aptarti streikuojančiųjų reikalavimų.

B. Džonsonas pareiškė, kad modernizuojant metro sistemą bus sukurta naujų darbo vietų ir kad bilietų kasas būtina uždaryti kaip susidėvėjusias.

Britų televizijos kanalas "Sky News" parodė trečiadienį kadrus, kuriuose matyti, kaip Londono meras nusileido į metro, norėdamas pasikalbėti su keleiviais. Duodamas interviu televizijai jis atsiprašė už streikuotojų veiksmus ir jų sukeltus nepatogumus.