"Mano padėjėjai aiškiai matė, kaip jis (G.Kasparovas) įkando policijos poručikui, užtvėrusiam jam kelią iš autobuso, į kurį jis buvo pasodintas ir iš kur mėgino išsiveržti", - sakė A.Cvetkovas pirmadienį agentūrai "Interfax".

Atsakydamas į klausimą, ar jis pasirengęs duoti atitinkamus parodymus, jeigu bus tikrinamas G,Kasparovo pareiškimas dėl šmeižto, A.Cvetkovas sakė: "Savaime suprantama".

Visuomenininkas taip pat atmetė versiją, kad policininką įkando tarnybinis šuo. "Jokių tarnybinių šunų autobuse nebuvo", - sakė jis.

Praėjusį penktadienį A.Cvetkovas, kuris taip pat yra Visuomeninių tarybų prie Rusijos VRM ir Federalinės teismo antstolių tarnybos sostinės valdybų bei Maskvos visuomeninės stebėtojų komisijos narys, pranešė agentūrai "Interfax", kad buvęs šachmatų pasaulio čempionas, opozicionierius G.Kasparovas įkando policininkui tarnybiniame autobuse po jo sulaikymo prie Maskvos Chamovnikų teismo pastato, kur tą dieną teisėja skelbė nuosprendį pankroko grupės " Pussy Riot" dalyvėms.

Opozicionierius šią informaciją griežtai paneigė.

Skųs policininką už sumušimą ir šmeižtą

Pirmadienį G.Kasparovas atvyko į Chamovnikų rajono vidaus reikalų skyrių į apklausą byloje dėl įkandimo policininkui.

Jis pareiškė, jog rengiasi paduoti du ieškinius jį sulaikiusiam policininkui ir pasiekti, kad jis būtų nubaustas pagal Baudžiamąjį kodeksą už sumušimą ir šmeižtą.

"Iš pradžių Garis Kasparovas bus apklaustas Chamovnikų vidaus reikalų skyriuje dėl policininko užpuolimo, po to Rusijos tyrimų komitetas spręs klausimą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo jam", - pranešė pirmadienį agentūrai "Interfax" opozicinio judėjimo "Solidarumas" spaudos tarnyba.

"Bet iš karto po apklausos jis ketina vykti į teismą paduoti ieškinio dėl jo neteisėto sulaikymo rugpjūčio 17 dieną prie Chamovnikų teismo pastato ir ieškinio dėl šmeižto", - pridūrė agentūros pašnekovė.

Anksčiau G.Kasparovas griežtai paneigė pranešimą, kad per sulaikymą jis priešinosi ir įkando teisėsaugos institucijų praporščikui.

"Aš noriu pamatyti šį praporščiką. Tai, kad aš kam nors įkandau, - laužta iš piršto. Aš, žinoma, mėginau, kaip galėjau, atsikratyti, bet dantis laikiau tvirtai sukandęs", - sakė jis agentūrai "Interfax".

"Gal tarnybinis šuo įkando? Tada tegu padaro ekspertizę, kieno įkandimas", - pasiūlė jis.

Savo ruožtu policija pareiškė pasirengusi tai padaryti.

"Maskvos policija pasirengusi atlikti palyginamąją G.Kasparovo dantų ir savo tarnybinių šunų dantų ekspertizę", - sakė jos atstovas.

L.Aleksejeva: G. Kasparovas - ne isteriška poniutė, kad kandžiotų policininką

Seniausios Rusijoje nepriklausomos teisių gynimo organizacijos - Maskvos Helsinkio grupės vadovė Liudmila Aleksejeva mano, kad 13-asis šachmatų pasaulio čempionas, opozicionierius G. Kasparovas negalėjo įkąsti policininkui.

"Tai kvailas, neįtikinamas, bet ir žeminamas jam kaltinimas, Argi jis isterikas? Kandžioti policininką gali tik isteriška poniutė. Kasparovas - jausmingas žmogus, bet labai inteligentiškas ir labai racionalus", - sakė L.Aleksejeva agentūrai "Interfax" pirmadienį.

"Apkaltinti G.Kasparovą įkandimu policininkui - tas pats, kaip apie mane pasakyti, kad aš sučiupau policininką už apykaklės ir nutempiau per visą aikštę. Tai maždaug taip pat visiškai nepanašu į tiesą", - pareiškė 85 metų L.Aleksejeva.