Teroro atakos liudininkai dalinasi kraupiais įspūdžiais. Išpuolį savo akimis matęs britas Willas Ako CNN sakė matęs minią žmonių, bėgančių nuo sunkvėžimio iškart po susidūrimo.

Jis kartu su savo šeima buvo bebaigią valgyti greta esančiame „Taller De Tapas“ restorane, kai išgirdo stiprų trenksmą. Lankytojai staiga pakilo iš savo vietų.

„Tada pamačiau minią žmonių, bėgančių rytų kryptimi, o maždaug 30 metrų atstumu mačiau gulinčius žmones, jie šaukėsi pagalbos“, – pasakojo W. Ako.

„Praėjus keletui minučių atskubėjo policijos automobiliai, keletas pareigūnų sušuko mums likti viduje. Netrukus atskubėjo daugiau policijos automobilių, greitoji pagalba ir šarvuoti policijos automobiliai“, – sakė vyras.

Kitas liudininkas Tomas Guelleris, gyvenantis greta išpuolio vietos esančioje gatvėje, buvo priverstas bėgti, kai pamatė baltą autobusiuką, skiriejantį tiesiai į žmones.

„Išgirdau riksmus ir smūgio garsą. Atsisukęs pamačiau žmonių minią, besiskiriančią į dvi dalis ir tarp jų visu greičiu lekiantį furgoną. Iškarto suratau, kad tai teroro išpuolis ar kažkas panašaus. Ėmiau bėgti, gyvenu netoli, maždaug už 50 metrų, todėl iš karto nuskubėjau namo. Paskui stebėjau situacija pro savo balkoną“, – pasakojo liudininkas.

Įvykio liudininkas Aameras Anwaras britų „Sky News“ televizijai sakė, kad tiesiog ėjo La Ramblos bulvaru, kuris buvo perpildytas žmonių. Tada ir įvyko ataka.

„Staiga išgirdau trenkimosi garsą ir visi žmonės gatvėje pradėjo šaukdami bėgti. Visiškai šalia savęs pamačiau moterį, šaukiančią savo vaikų“, - sakė A.Anwaras.

„Policija čia atvyko labai, labai greitai, policijos pareigūnai su ginklais, lazdomis (buvo) visur“, - pridūrė jis.

„Jis visiškai nestabdė, lėkė visu greičiu per žmonių minią“, – sakė jis.