Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rumunijos ir Bulgarijos vidaus ir užsienio reikalų ministrai tikisi, kad šiuo klausimu ES užsienio reikalų ministrai sutars birželio 20 dieną ministrų tarybos posėdyje.

„Klausimas dėl bevizio režimo Gruzijai yra nepelnytai užstrigęs“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jis pabrėžė, kad Gruzija įvykdė Europos Komisijos sąlygas, siekdama gauti bevizį režimą, todėl šaliai nebereikėtų kelti naujų užduočių.

„Panašiomis sąlygomis prieš porą metų Moldova yra gavusi bevizį režimą ir Gruzija tikrai ne prasčiau įvykdė reformas“, – kalbėjo Lietuvos ministras.

Klausimas dėl bevizio režimo suteikimo Gruzijai užstrigo šią savaitę, kai posėdžiaujant ES šalių ambasadoriams jam pasipriešino Vokietija, Prancūzija ir Italija. Vokietija argumentavo, kad visuomenė yra susirūpinusi dėl didėjančio nusikalstamumo, susijusio su Gruzijos piliečių gaujomis, rašo apie Briuselio aktualijas rašantis naujienų portalas „EUobserver“.

Europos Komisija pernai gruodį pareiškė, kad tiek Gruzija, tiek Ukraina įvykdė visas sąlygas, siekdamos gauti bevizį režimą. ES diplomatai bevizio režimo suteikimą Ukrainai svarstys birželio 14 dieną, tačiau Vokietija užsiminė, jog gali inicijuoti ir šio klausimo atidėjimą, rašė portalas.

Gruzijos ir Ukrainos eurointegracijai priešinasi Maskva.