Diplomatas Egipto diplomatinėje misijoje ėjo administracinio atašė pareigas, pranešė Libijos ir Egipto užsienio ministerijos. Daugiau informacijos kol kas nėra paskelbta.

"Rengiamos derybos dėl jo išlaisvinimo", - nurodė Egipto užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

Pagrobimas buvo įvykdytas netrukus po to, kai buvo suimtas Libijos atsargos kariuomenės "Operations Room of Libya's Revolutionaries" (ORLR) vadas Šabanas Chadija. "S. Chadija buvo suimtas Egipte, ten jis buvo atvykęs su savo šeima gydytis", - sakė vienas iš ORLR grupės vadovų Adelis Al Garijanis (Adel Al- Gharyani) ir pridūrė, kad saugumo pajėgos šturmavo vietovę, kur Š. Chadija buvo apsistojęs. Tiesa, jis neigė, kad diplomatą pagrobė ORLR, tačiau paragino Kairą paleisti Š. Chadiją.

"Mes perspėjame Egipto valdžios institucijas nedelsiant išlaisvinti jį per kelias ateinančias valandas, - sakė jis. - Jeigu tai neįvyks, Egipto sostinėje įvyks atakos iš mūsų pusės".

Egipto pareigūnai S. Chadijos arešto nekomentavo.

ORLR yra viena iš kelių dešimčių didelių ginkluotų grupuočių, kurios padėjo nuversti Muamarą Kadafį NATO remiamo sukilimo metu, tačiau atsisako nusiginkluoti.

Vėliau Libijos vyriausybė pranešė, kad šeštadienį pagrobti dar trys Egipto ambasados darbuotojai Libijos sostinėje Tripolyje.

Šios atakos dar kartą pademonstravo sumaištį, tebekrečiančią Libiją, praėjus dvejiems metams po autoritarinio lyderio Muamaro Kadhafi nuvertimo.

Jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės dėl šių pagrobimų, tačiau visai neseniai viena sukarinta grupuotė paskelbė, jog jos lyderis suimtas Egipte, ir pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų.
„Buvo pagrobti dar keturi. Vienas iš jų – kultūros atašė, o trys kiti yra (pagalbiniai) darbuotojai“, – nurodė Libijos užsienio reikalų ministerijos atstovas, nepateikdamas daugiau detalių.

Egipto vyriausybė šeštadienį patvirtino, kad keturi darbuotojai buvo pagrobti, ir nurodė bendradarbiaujanti su Libijos valdžia, kad užtikrintų jų paleidimą.

Praėjus dvejiems metams nuo M. Kadhafi nuvertimo, šalies vyriausybei vis dar sunkiai sekasi kontroliuoti gerai ginkluotus buvusius sukilėlius, sukarintas grupuotes ir islamistus kovotojus, kurie per sukilimą kovėsi sukilėlių pusėje, tačiau dabar nepatenkinti centrinės vyriausybės valdžia.