Anot liudininkų, per sukilėlių ir M. Gaddafi ištikimų pajėgų susirėmimus žuvo du žmonės, praneša AFP.

Didžiausia kontrataka suduota, kai režimo karo lėktuvai pradėjo bombarduoti opozicijos kontroliuojamą Adždabijos miestą.


M. Gaddafi kariai ir samdiniai, ginkluoti tankais ir sunkiąja artilerija, šturmavo Bregą sukeldami didelius susirėmimus, pasakoja gyventojai. Jiems, teigiama, į pagalbą atėjo žmonės iš Adždabijos, esančios už 40 km.

Kaip AFP pasakojo Mehdi Suleimanas Husseinas, kovotojas iš Adždabijos, „M. Gaddafi pajėgos atvyko į Bregą ir kovojo, bet dabar atsitraukė“. Jis pridūrė, kad kai kurie samdyti kariai vis dar kovoja su sukilėliais.

Naftos kompanijos atstovas sakė, jog M. Gaddafi pajėgos buvo kelioms valandoms užėmę naftos rafinavimo fabrikus ir naftotiekį. Jis pridūrė, kad tarp M. Gaddafi kovotojų buvo samdinių iš Čado.

Žuvusieji per susirėmimus – sukilėlių pajėgų narys ir naftos kompanijos inžinierius, kuris atvyko iš Adždabijos.

Adždabijoje, vieno liudininko teigimu, M. Gaddafi lėktuvų ataka buvo nukreipta į ginklų sandėlį, kuris jau buvo atakuotas prieš dvi dienas.

Tačiau kiti teigia, kad atakuota buvusi karinė bazė, esanti 3 km nuo miesto. Teigiama, jog ataka buvo nesėkminga, aukų nėra.

Tuo metu Libijos opozicija ketina prašyti užsienio valstybių karinės pagalbos. Tai Bengazyje žurnalistams pareiškė Libijos sukilėlių organizacijos „Vasario 17-osios koalicija“ atstovas Mustafa Geriani.

Jis neatmetė, jog šios pagalbos sudedamoji dalis galėtų būti vyriausybės strateginių objektų bombardavimas, kuris leistų „įkalti paskutinę vinį į M. Gaddafi režimo karstą“.