„Gavę informacijos apie jų susitikimo vietą, mes sulaikėme 289 migrantus, kurie ruošėsi keltis per Viduržemio jūrą į Europą“, – sakė Libijos kovos su nelegalia migracija padalinio aukšto rango pareigūnas Taheras el-Naasas.

Vienas jo kolega sakė, kad migrantai, tarp kurių buvo daugiau nei 100 senegaliečių, buvo sulaikyti už 10 kilometrų nuo Tripolio ir perkelti į sulaikymo centrą Libijos sostinėje.

Šio incidento išvakarėse Europos laivai tarptautiniuose vandenyse pradėjo kovos su migrantų kontrabandininkais Viduržemio jūroje operaciją „Sophia“.

Viduržemio jūroje nuo metų pradžios, bandydami pasiekti Europą, nuskendo arba kelionėje žuvo mažiausiai 3 tūkst. 80 žmonių, rodo JT pabėgėlių agentūros (UNHCR) pateikti duomenys.

Apie 1770 kilometrų pakrantės turinti Libija jau daugelį metų yra tranzito teritorija afrikiečiams, siekiantiems geresnio gyvenimo Europoje; dauguma jų toliau vyksta Italijos link.

Konfliktai Artimuosiuose Rytuose, ypač Sirijoje, paskatino nuo smurto bėgančius žmones traukti į Libiją, kur žmonių kontrabandininkai naudojasi po 2011 metų revoliucijos šalyje tvyrančiu politiniu chaosu.