Kilus chaosui skelbdamas sesijos pertrauką, asamblėjos pirmininkas Mohammedas Megaryefas piktai pasmerkė situaciją, kurią pavadino "nevaldoma".

Tokia situacija susiklostė praėjus daugiau nei metams po to, kai buvo nuverstas ir nužudytas diktatorius veteranas Muammaras Gaddafi.

Ali Zeidanas, kuris nuo liepos rinkimų yra jau antras paskirtasis premjeras, bandantis suformuoti vyriausybę, pateikė asamblėjai tvirtinti 30 narių ministrų kabinetą, į kurį įtraukė ir liberalų, ir islamiškų jėgų atstovų.

Tačiau asamblėjos nariams rengiantis paeiliui balsuoti, posėdžių salėje prasidėjo piktos scenos. Kaip buvo matyti per tiesioginę televizijos transliaciją, į salę įsiveržė maždaug tuzinas demonstrantų.

Į asamblėjos pastatą nuo jos išrinkimo demonstrantams ne kartą buvo pavykę įsiveržti, ir tokie incidentai akcentuoja šalies pereigos nuo diktatūros prie demokratijos pažeidžiamumą.

"Tai, kas įvyko, prilygsta psichologiniam kongreso narių spaudimui, - sakė M.Megaryefas. - Tegu visi libiai ir visas pasaulis žino, kokiomis sąlygomis dirbame ... Situacija - nevaldoma".

M.Megaryefas pasiūlė asamblėjai vėl susirinkti trečiadienį ir iš naujo bandyti balsuoti dėl A.Zeidano siūlomos vyriausybės sudėties.

Paskirtasis premjeras buvo išrinktas spalio 14 dieną, po to, kai jo pirmtakas Mustafa Abu Shaguras buvo atleistas po balsavimo dėl nepasitikėjimo, asamblėjai jo vyriausybės sudėtį atmetus kaip neatstovaujančią visoms Libijos frakcijoms.