Provyriausybinės pajėgos rengiasi galutiniam džihadistų bastiono Sirto puolimui ir antradienis buvo tarp daugiausiai aukų pareikalavusių dienų nuo pat to laiko, kai Tripolyje įsikūrusiai Nacionalinio sutarimo vyriausybei lojalios pajėgos gegužės mėnesį pradėjo kampaniją šiam miestui iš IS atkovoti.

Tuo tarpu toliau į vakarus, Garabulio mieste, 29 žmonės žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti per sprogimą ginklų sandėlyje, įvykusį po kovotojų ir ginkluotų gyventojų susirėmimo.

Sirto kritimas būtų didelis smūgis IS, kuri patyrė virtinę nesėkmių Sirijoje ir Irake, kur vietos pajėgos ir JAV vadovaujama koalicija vykdo jų pozicijų puolimą.

Libijos vyriausybės pareiškime sakoma, kad antradienio kovos vyko keliose Sirto vietose, kur džihadistai yra priremti nedideliuose izoliuotuose rajonuose.

Šaltinis šalies vakaruose esančiame Misratos mieste sakė, kad žuvusiųjų skaičius padidėjo nuo 18 iki 34, o sužeistųjų – nuo 70 iki 100.

Tai vieni didžiausių skaičių nuo gegužės, kai provyriausybinės pajėgos pradėjo puolimą su tikslu išvaryti IS iš Sirto – pajūrio miesto, iš kurio yra kilęs nušalintas ir nužudytas diktatorius Muamaras Kadhafi ir kurį IS užėmė pernai birželį.

Anksčiau vyriausybinės pajėgos sakė, kad per 24 valandas buvo nukauta „dešimtys“ IS kovotojų.