Tai įvyko per Libano pajėgų operaciją prieš kovotojus, įsitvirtinusius pasienyje su Sirija, kurioje jau septintus metus vyksta pilietinis karas. Nedideliame 4,5 mln. gyventojų turinčiame Libane yra prisiglaudę daugiau nei 1 mln. šalį užplūdusių pabėgėlių iš Sirijos.

Remiantis armijos pranešimu, išpuoliai buvo įvykdyti penktadienio rytą, kai vyriausybės pajėgos rengė reidus Arsalo mieste. 2014 metais šiame mieste ir jo apylinkėse sieną perėję kovotojai surengė didelę ataką, per kurią pagrobė tam tikrą skaičių Libano armijos karių.

Pasak kariuomenės, sirų mergaitė žuvo per reidą Arsalo miesto Al Nuro rajone, kai susisprogdino tarp pabėgėlių įsimaišęs kovotojas.

Tame pačiame rajone mirtininkui detonavus sprogmenų diržą buvo sužeisti trys kariai. Iš viso toje stovykloje susisprogdino keturi savižudžiai.

Kitoje al Nuro vietoje užpuolikai detonavo vieną sprogstamąjį užtaisą, dar keturis tokius išminavo kariuomenės išminuotojai, nurodė kariuomenė.

Dar vienas mirtininkas susisprogdino Al Karijos gyvenvietėje, tačiau kiti žmonės per šį išpuolį nenukentėjo.

Keturi kariai buvo sužeisti,sprogus į jų grupę mestai rankinei granatai. Televizija „Al Jadeed“ ir kitos vietos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad Libano kariuomenė per reidus ir po jų suėmė maždaug 400 žmonių, tarp kurių yra ieškomų kovotojų, kaip manoma, priklausančių su „al Qaeda“ susijusiai grupuotei ir džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“.

Kol kas nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šiuos išpuolius.